SFC Opava "B" 1–0 FK Mikulovice

6. 3. 2013
Redakce

Opavský B-tým dnes v Kylešovicích odehrál další přípravné utkání. Svěřenci Jana Hrušky poměřili síly s Mikulovicemi, s nimiž se střetnou také v rámci mistrovského zápasu v divizní soutěži.

První šanci utkání si vypracoval opavský tým. Přímočarou akci rozjel Bubeník, následně Kužel odcentroval na Radzinevičiuse, jehož střela skončila nad břevnem. Gól nepřinesl ani závar před brankou Mikulovic, který přišel chvíli po této příležitosti.

Po čtvrthodině hry zahrozili poprvé hosté, Minarčík si však s povedenou střelou poradil. Na druhé straně střílel z 25 metrů Kašný, jeho pokus mířící k tyči brankář soupeře vyrazil.

Mikulovice si v rychlém sledu vypracovaly tři příležitosti. Nejprve po přetaženém centru střílel Holý z voleje nad bránu. Chvíli poté musel nebezpečnou situaci před bránou řešit Minarčík. Soupeř se vzápětí dostal do další šance, jeho střela však skončila v boční síti.

Opavští hráči odpověděli rychlým protiútokem, přes Radzinevičiuse se dostal míč k Mrůzkovi, který poslal přihrávku pod sebe. Vybíralův pokus placírkou ovšem mířil nad bránu.

Ve 40. minutě nastřelily Mikulovice po rohovém kopu břevno Minarčíkovy branky. Na druhé straně se po akci Kašného zjevil v dobré pozici Radzinevičius, jeho střela byla ale zblokována.

Druhá půle přinesla méně příležitostí. Dvě z nich si připsal Radzinevičius, který nejprve po centru Furika střílel vedle. Litevský útočník neproměnil ani svou další slibnou šanci, když místo do branky poslal svůj pokus do boční sítě.

Opavský tým podržel brankář Minarčík. Nejprve po průniku soupeře do šestnáctky pohotovým vyběhnutím a pádem pod nohy zlikvidoval příležitost hostí. Chvíli poté si poradil také se střelou z 20 metrů.

V 77. minutě si na míč mířící na pravou stranu hřiště nasprintoval Pomp a poslal prudký přízemní centr před bránu. Hráč soupeře si jej ve skluzu srazil do vlastní branky a Opava vedla 1:0.

Soupeř zahrozil už jen jednou střelou do boční sítě, opavský B-tým si tak připsal další výhru v přípravě. Následující utkání sehrají svěřenci Jana Hrušky v neděli proti Hradci nad Moravicí, zápas začíná v 10:15 na hřišti v Kylešovicích.

Hodnocení trenéra

„Utkání jsme pojali jako testovací, bohužel nám vypadlo několik hráčů a další nastoupili se zdravotními problémy,“ zahájil své hodnocení trenér Jan Hruška.

„Přesto jsme zápas zvládli po stránce kondiční i herní. K vysoké kvalitě přispěl i soupeř ze stejné soutěže. Jsem rád, že jsme i v okleštěné sestavě uhráli dobrý výsledek,“ dodal kouč opavského B-týmu.

SFC Opava "B" – FK Mikulovice 1:0 (0:0)
Branka: 77. vlastní.

Sestava B-týmu

Minarčík – Pomp, Hrabina Michal, Moravec (46. Furik), Kužel (23. Pfleger) – Vybíral, Kašný – Mrůzek, Bubeník, Gebauer – Radzinevičius.


sdílet