Chceme mít co nejvíc bodů. Oklepeme se, věří Roman Skuhravý

6. 11. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Příbram – Opavští fotbalisté v Příbrami prohráli rozdílem dvou branek. Po špatném začátku, kdy dvakrát inkasovali, se sice Slezané zvedli. Smola snížil a vyrovnání měl na noze Kayamba. Místo toho však Opava inkasovala třetí gól a na půdě Středočechů prohrála 1:3. Jak utkání hodnotil kouč Slezského FC Roman Skuhravý?

Slezanům se vůbec nevydařil vstup do zápasu. Neuběhl ani čtvrthodina hry a domácí vedli o dva góly. „V jedenácté minutě vám to trefí do šibenice, lépe to udělat nemohl. Pak jsme udělali chybu a dostali gól na 2:0, což mužstvem vždy otřese. Zhruba od 30. minuty jsme hráli dobře. Měli jsme příležitosti k tomu, abychom utkání zremizovali, nebo dokonce otočili. Fotbal se k nám bohužel otočil druhou stranou,“ mrzí Romana Skuhravého.

Po změně stran vstřelil Smola kontaktní gól na 1:2, to už byl na hřišti Schaffartzik. Po hodině hry pak Kuzmanoviće nahradil Jurečka. „Vždy je to doping. Chtěli jsme hru trochu oživit. Vždy přemýšlíte, zda se zbavit útočníka, ale myslím, že se nám to podařilo. Od Vency Jurečky mi v závěru chyběl větší klid a Joelova šance? To je prostě fotbal. Tomáš (Jursa – pozn. red.) to vyřešil fantasticky. Nebyl to Joelův zápas, měl zachovat větší klid,“ soudí opavský trenér směrem ke spálené tutovce Kayamby.

Místo vyrovnání tak Slezský FC v závěru inkasoval potřetí a prohrál v poměru 1:3. „Jsem z toho smutný. Nechci říct, že nejsme agresivní v defenzivě, ale prostě nám tam ze strany soupeře všechno padá,“ kroutí hlavou Skuhravý.

Do konce podzimu zbývá odehrát dva zápasy. Opavští míří do Vítkovic, a pak je doma čeká Hradec Králové. „Buď se z toho pose..me a zabalíme to, nebo se budeme v další kole rvát, abychom byli ve hře,“ velí kouč Slezanů. „Chceme mít co nejvíce bodů a být nadále ve hře. Oklepeme se, abychom byli výsledkově úspěšní,“ dodává odhodlaně.


sdílet