Třináctka postoupila do finále republiky

20. 11. 2017
Redakce

Opava – Třináctka Slezského FC skvěle prošla kvalifikačním turnajem na mistrovství republiky v halovém fotbalu. Na palubovce v Bílovci vybojovala čtyři vítězství a jednu remízu. O víkendu ji čeká velké finále na Kladně.

„S naprosto čistým svědomím mohu říci, že šlo o zcela zasloužené vítězství v turnaji, a tím i postup do finálového klání mezi šest nejlepších mužstev ČR, které se koná příští sobotu na Kladně. V každém z pěti utkání jsme to byli my, kdo určoval vývoj zápasu a byli jsme to my, kdo šel úspěchu zcela naproti s absolutní touhou vyhrát,“ řekl trenér opavských nadějí Marcel Klajmon.

„Před kluky smekám v jakém tempu, a s jakým nasazením celý turnaj odehráli. I když přišla na okamžik nějaká slabá chvilka, podržel nás Danek Sukdol v bráně. Paradoxem turnaje bylo, že naprosto poslední utkání celého dne mezi námi a Bílovcem bylo vlastně nakonec i jakési pomyslné finále o vítězství v turnaji a tím také o postup,“ pokračoval.

„Na závěr bych chtěl dodat, že pro kluky je to jakási odměna za poctivou práci v tréninku, ale ačkoli je futsal skvělá průprava a možnost předvedení individuálních herních dovedností, stále je pro nás priorita vychovat z kluků fotbalisty. Připravovat je na přechod na velké hřiště a nedělat z nich pouze nějaké sálové typy,“ dodal Klajmon.

Výsledky a střelci Opavy

SFC Opava – MFK Vítkovice 3:1, Lukáš Vyležík, Martin Blažej, Adam Sedláček
SFC Opava – MFK Karviná 5:2, Richard Kovárník 2, Filip Kokeš, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík
SFC Opava – FC Baník Ostrava 4:1, Pavel Šrek 2, Richard Kovárník, Tomáš Nováček
SFC Opava – FC Hlučín 3:1, Filip Kokeš, Adam Sedláček, Pavel Šrek
SFC Opava – ŠSK Bílovec 2:2, Tomáš Nováček, Pavel Šrek

Sestava Opavy: Daniel Sukdol, Pavel Šrek, Martin Blažej, Lukáš Vyležík, Richard Kovárník, Adam Sedláček, Dominik Malý, Filip Kokeš, Patrik Wehowský, Albert Vlašánek, Tomáš Nováček.
sdílet