Třináctka startovala na republice

28. 11. 2017
Redakce

Opava – Až do finále halového mistrovství republiky se probojovali fotbalisté naší třináctky. Na kladenské palubovce odehráli pět zápasů, bohužel bez jediného bodového zisku.

„Po zásluze jsme se minulou sobotu kvalifikovali na dnešní turnaj a dostali se tak mezi šest nejlepších celků republiky, kde jsme si to chtěli hlavně užít a popřípadě nečekaně čeřit vody. Musím říci, že ze strany FAČR, čili fotbalového svazu, o nás bylo velmi dobře postaráno, ať už ubytováním či celou organizací turnaje,“ započal svého hodnocení turnaje trenér Marcel Klajmon, který se následně vyjádřil k samotným zápasům.

„Nezvládali jsme vstupy do utkání, které se odrážely do výsledků. Ačkoli jsme krom zápasu s Viktorkou v žádném utkání herně nepropadli, tak jsme již neměli sílu na nějaký zvrat či obrat. Útěchou může pro kluky být, že v závěrečném utkání jsme byli absolutně rovnocenný soupeř pro pozdějšího mistra republiky pražskou Slavii, která ostatní mužstva s velkou silou válcovala a my jí byli do poslední minuty na dostřel jednoho gólu a pár šancí jsme trestuhodně neproměnili.“

Pro Opavu byla účast mezi nejlepšími celky republiky velkou školou. „Celkově však musím říci, že to už byl o dost vyšší level, kluci si vyzkoušeli a ověřili na čem je ještě potřeba pracovat, protože kvalita řešení ve finální fázi byla u ostatních mužstev na daleko vyšší úrovni,“ uzavřel Marcel Klajmon.

Výsledky a střelci branek:
SFC – FK Jablonec 3:9 (Filip Kokeš, Patrik Wehowský, Tomáš Nováček)
SFC – 1.FC Slovácko 2:6 (Pavel Šrek, Martin Blažej)
SFC – FC Zbrojovka Brno 4:6 (Adam Sedláček, Albert Vlašánek, Richard Kovárník, Lukáš Vyležík)
SFC – FC Viktoria Plzeň 1:13 (Richard Kovárník)
SFC – SK Slavia Praha 2:4 (Richard Kovárník, Lukáš Vyležík)

Soupiska Opavy:
Martin Blažej, Filip Kokeš, Richard Kovárník, Dominik Malý, Tomáš Nováček, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Pavel Šrek, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský. Trenér: Marcel Klajmon


sdílet