Závěrečná SFC? Zabíjačka přímo na stadionu

4. 12. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Fotbalisté Slezského FC přezimovali po podzimu na prvním místě. V polovině sezony tak mají velmi dobře nakročeno k postupovému cíli. Před úprkem na zaslouženou dovolenou si hráči užili tradiční zabíjačku přímo na stadionu v Městských sadech.

Nešlo o žádnou last-minute akci, zabíjačka byla naplánována dlouho dopředu. „Dohoda zněla tak, že když budeme po podzimu první, půjde zabíjačka za mnou. Pokud ne, šlo by to za hráči. Teď je otázka, jestli kluci byli po podzimu první, nebo ne,“ směje se technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Co tím myslí? Opavští fotbalisté se totiž do čela tabulky FNL vyhoupli až díky předehrávanému prvnímu jarnímu kolu.

Na organizaci zabíjačky to ale nezměnilo vůbec nic. V sobotu ráno vše vypuklo. U bourání prasete, které bylo do Městských sadů přivezeno z Pusté Polomi, asistovala řeznickému mistrovi z Malých Hoštic Denisi Neminářovi spousta hráčů.

Zkušeně si vedli například Jan Schaffartzik, Tomáš Smola či Nemanja Kuzmanović. „V Srbsku je to tradice, ale v klubech, kde jsem byl, jsem to zatím nezažil. Nemám problém pomoci při zpracování celého prasete,“ hlásí srbský útočník a na podzim s devíti góly nejlepší střelec Opavy.

Účastníci zabíjačky se nenudili. Práce jim šla rychle od ruky i díky humorným vtípkům a trefným komentářům Denise Nemináře. „Rád bavím lidi. Mám v sobě kus showmana,“ přiznává řezník z Malých Hoštic.

Fotogalerie »


sdílet