Robin Wirth: Budeme bojovat až do konce

10. 3. 2013
Redakce

Opavský záložník Robin Wirth, který nemohl nastoupit do utkání Fotbalové národní ligy kvůli karetnímu trestu, se dnes objevil v dresu opavského B-týmu proti Hradci nad Moravicí.

Hosté si z přípravného utkání hraného v Kylešovicích odvezli dvoubrankovou výhru. „Dnes nám nešla rozehrávka, soupeř k tomu přistoupil lépe,“ řekl k zápasu Robin Wirth.

Ke svému výkonu dodal: „Nemohl jsem se v prvním poločase rozběhat, nedal jsem ani pořádný balón. Nebylo to ode mě ideální. Musím se teď týden tvrdě připravovat, abych měl šanci dostat se do sestavy áčka.“

Do zápasu B-týmu nastoupil společně s Václavem Zapletalem, jenž za první tým nemohl hrát taktéž kvůli disciplinárnímu trestu. Oba hráči jsou nyní trenéru Vavruškovi k dispozici pro utkání v Pardubicích.

„Odložení prvního jarního zápasu mi nepomohlo, soutěžní utkání jsem nehrál už velmi dlouho, těžce jsem to nesl. Včera jsem byl také na tribuně hodně nervózní, když jsem se nemohl zapojit,“ řekl Robin Wirth.

K sobotnímu utkání Fotbalové národní ligy řekl: „Kluci měli spoustu šancí, které bohužel neskončily gólem. Díváme se teď dopředu, čeká nás ještě třináct utkání. Musíme hrát útočně po celý zápas a začít střílet branky. Máme na to, abychom naše soupeře přeskočili.“

„Bude to boj až do konce. Po jednomu zápase rozhodně nebudeme nic vzdávat. Popereme se o to,“ dodal Robin Wirth.


sdílet