Třináctka prohrála s Katowicemi

27. 2. 2018
Redakce

Opava – Fotbalisté opavské třináctky prohráli v přípravném zápase s polskými Katowicemi 1:2. Trenér Marcel Klajmon spokojený nebyl, vadily mu nepřesnosti ve hře.

„Po dvou utkáních, které jsme odehráli minulý víkend v Uničově a v Bílovci, a které jsme zvládli především výsledkově 18:0 a 12:1 nás čekal a prověřil soupeř naprosto jiného měřítka. Všeobecně mám vyzkoušené, že polské celky se již v těchto kategoriích vyznačují naprosto jednoduchou organizací hry, bez velké mezihry, kdy je vesměs vše podřízeno úspěšnému konečnému výsledku, včetně toho, že zápas odehrají s minimálním počtem střídání,“ ohlédl se za utkáním opavský trenér Marcel Klajmon.

„Navíc v tomto zápase měl soupeř ve svém středu několik opravdu somatotypem odlišných hráčů. Vysokých, robustních a důrazných. Ani to však neomlouvá naši mizérii zejména v prvním poločase, kdy jsme se potýkali především s řadou nepřesností a tzv. lacinými ztráty míče. Ve druhém poločase jsme se již mírně zlepšili a to především s hrou obrany a také zodpovědnosti v defenzívě. Nicméně nedostatků, o kterých s kolegy dobře víme, bylo v našem herním projevu stále abnormálně příliš,“ dodal Klajmon.

SFC Opava – Rozwoj Katowice 1:2
Branka SFC: Richard Kovárník.
SFC Opava: Daniel Sukdol, Adam Cileček, Martin Blažej, Jan Ulrich, Dominik Stareček, Tomáš Nováček, Dominik Malý, Patrik Wehowský, Lukáš Vyležík, Radek Ligač, Richard Kovárník, Dan Bártek, Boleslav Dočkal, Maxmilián Híreš, Lukáš Lazecký, Matyáš Pierník. Trenér: Marcel Klajmon.
sdílet