Třináctka byla stoprocentní

1. 5. 2018
Redakce

Opava – Fotbalisté opavské třináctky mají náročný program. Po kvalitně obsazeném turnaji ve Valašském Meziříčí je čekaly dva mistrovské zápasy. Nejdříve přišlo jasné vítězství 13:1 nad Šumperkem a následně vítězství 5:2 v Bílovci.

„Na kluky se snažíme býti s kolegy neustále nároční a náročnější. I přes jednoznačný výsledek mi v naší hře stále chybí větší lehkost, variabilnost a přesnost,“ pronesl neskromným tónem v hlasu trenér Marcel Klajmon.

„Dokud totiž soupeři nedošly síly a vydržel s námi poctivě běhat, výsledek i hra byla docela vyrovnaná. Až poté co hosté fyzicky odpadli a doslova odešli, se v závěrečné třetině stala ze zápasu naše exhibice a k vidění bylo několik krásných gólů,“ pokračoval šéf opavské lavičky.

SFC Opava – Šumperk 13:1
Branky Opavy: Lukáš Vyležík 3, Jan Mlčoušek 3, Robin Matýsek 2, Dominik Stareček 2, Dominik Malý, Bolek Dočkal, Patrik Wehowský.
Sestava SFC: Daniel Sukdol, Adam Cileček, Albert Vlašánek, Max Híreš, Filip Kokeš, Tomáš Nováček, Bolek Dočkal, Robin Matýsek, Dominik Stareček, Martin Blažej, Dan Bártek, Filip Kokeš, Patrik Wehowský, Jan Mlčoušek, Lukáš Vyležík. Trenéři: Marcel Klajmon, Petr Hrdlička, Michal Hampel.

„V Bílovci to bylo upracované vítězství. Pro domácí je to vždy prestižní zápas, kdy se na nás dokáží připravit a vydat se ze všech sil. My jsme naopak působili křečovitě a místy jakoby unaveně,“ přiznal Marcel Klajmon.

„I když bylo z naší strany k vidění několik pěkných a povedených akcí, bohužel nebýt střelecké potence Ríši Kovárníka a Honzy Ulricha a dobře chytajícího Danka Sukdola, proti nadšeně bojujícím domácím máme ještě větší problém a trápíme se,“ povzdechl si Klajmon.

ŠSK Bílovec – SFC Opava 2:5
Branky SFC: Jan Ulrich 2, Richard Kovárník 2, Jan Mlčoušek.
Sestava SFC: Daniel Sukdol, Adam Cileček, Martin Blažej, Adam Sedláček, Dominik Malý, Tomáš Nováček, Jan Mlčoušek, Jan Ulrich, Bolek Dočkal, Dominik Stareček, Albert Vlašánek, Dan Bártek, Filip Kokeš, Patrik Wehowský, Max Híreš, Richard Kovárník, Robin Matýsek. Trenéři: Marcel Klajmon, Petr Hrdlička, Michal Hampel.
sdílet