FC Hlučín 4–2 SFC Opava "B"

16. 3. 2013
Redakce

Opavský B-tým dnes sehrál přípravné utkání na umělé trávě v Hlučíně, které bylo pro oba celky generálkou před soutěžními zápasy.

Do utkání lépe vstoupil domácí tým. Po nepřesné rozehrávce opavské obrany hráči Hlučína rychle zaútočili, po přetaženém centru přišla přihrávka pod sebe, kterou využil Hanus a poslal svůj tým do vedení.

Opavští hráči odpověděli výpadem Kuděly a také střelou Kašného. Vyrovnání se dočkali v 15. minutě, když trestný kop Kužela propadl do skrumáže hráčů, v níž se nejlépe zorientoval Radzinevičius a dorazil míč do sítě.

O pět minut později se B-tým Slezského FC dostal do vedení. Radzinevičius se dvacet metrů od brány opřel do míče a trefil se přesně k levé tyči.

V závěru prvního poločasu se Hlučínu podařilo srovnat stav. Štencel vynikajícím zákrokem odvrátil míč na roh, z následné standardní situace už se však hlavou prosadil Čelůstka.

Domácí se ujali vedení v 59. minutě. Hlučínský tým nejprve neproměnil gólovou šanci, následně se však opět prosadil po rohovém kopu Čelůstka.

Skóre utkání uzavřel v 65. minutě Štefek, jenž využil další rohový kop. Hlavičkou na přední tyči vstřelil čtvrtý gól Hlučína.

„Utkání z naší strany mělo dva různé poločasy. V tom prvním jsme se soupeřem drželi krok, dokázali jsme dobře bránit, ale také kombinovat a prosazovat se i střelecky,“ zahájil své hodnocení zápasu Jan Hruška.

„Ve druhé půli nás soupeř přehrál ve středu hřiště, my jsme neudrželi míč v kombinaci a neohrozili jsme branku soupeře. Ten nás naopak předčil důrazem v pokutovém území a ze vzduchu utkání rozhodl,“ dodal trenér béčka.

První soutěžní utkání sehraje opavský B-tým příští sobotu na umělé trávě v Luhačovicích proti Slavičínu.

FC Hlučín – SFC Opava "B" 4:2 (2:2)
Branky: 7. Hanus, 41. a 59. Čelůstka, 65. Štefek – 15. a 20. Radzinevičius.

Sestava B-týmu

Štencel – Pomp, Hrabina Michal (46. Mrůzek), Moravec, Kužel, Kuděla, Uvíra, Vybíral, Kašný, Drexler (46. Gebauer), Radzinevičius.


sdílet