Remíza s Dynamem? Ztráta, tvrdí Zapalač. Věří, že v Praze bude hotovo

10. 5. 2018
Redakce

Opava – Na trávník se dostal po hodině hry a pěkně oživil opavskou ofenzivu. Petr Zapalač v sobotu proti Českým Budějovicím ukázal, že stále umí. Po jeho standardce vstřelil David Puškáč vyrovnávací gól, ale bod je pro Slezský FC málo. Postupové oslavy tak musí Opavští ještě odložit. Hotovo totiž stále není.

„Začátek jsme trochu prospali a zbytečně jsme pustili soupeře k balonu. České Budějovice dobře kombinovaly, kdežto my jsme měli ve hře hodně nepřesností. Po obdrženém gólu se ale soupeř úplně zatáhl. My jsme začali kombinovat. Měli jsme častěji míč na kopačkách, jenže nám pořád chyběl gól. Druhý poločas byl zkrátka z naší strany mnohem lepší,“ pochvaluje si Petr Zapalač.

Opavští do šlágru s Dynamem nastoupili docela vlažně. „Nevím, čím to bylo, možná jsme byli přemotivováni, že jsme moc chtěli. Byli jsme trochu nervózní. Nešlo nám to. Tohohle se ale musíme vyvarovat,“ nabádá záložník Slezského FC.

Po změně stran Slezané přidali, Jihočechy výrazně přehrávali. „Hráli jsme vysoký presing, získávali jsme míče. Centrovali jsme z lajn do šestnáctky, byla tam spousta střel, hodně standardek… Je to škoda, protože jsme sahali po druhé brance,“ lituje zkušený fotbalista.

V 77. minutě se Opavští dočkali a po trefě Davida Puškáče stadion explodoval radostí – vyrovnáno 1:1. Dynamo poté před svou bránu zaparkovalo autobus a SFC musel dobývat. „Překvapilo mě to, protože takhle České Budějovice nikdy nehrály. Čekal jsem, že si to tady s námi půjdou otevřeně rozdat, ale asi nejsou v komfortní situaci. Bod braly. Pro nás je to však ztráta,“ tvrdí Zapalač.

Po remíze 1:1 si Slezané musí na postupové oslavy nechat zajít chuť. „Víme, že to máme ve vlastních rukách. Chceme to příští týden potvrdit. V Praze pro to uděláme všechno. Pevně věřím, že budeme oslavovat,“ hlásí opavský rychlík. „Samozřejmě bychom rádi oslavili postup doma s fanoušky po vítězném zápase. Budeme ale rádi, když to rozhodneme co nejdříve a oslavíme to s nimi tady později,“ dodává jedním dechem.


sdílet