Dvanáctka slaví, v Želatovicích brala bronz

13. 6. 2018
Redakce

Opava – Výborného úspěchu dosáhli kluci opavské dvanáctky na mezinárodním turnaji v Želatovicích. V konkurenci šestnácti týmů vybojoval výběr trenéra Radima Malocha bronzové medaile.

V pátek se hrály základní skupiny, v sobotu čtvrtfinálové skupiny a v neděli zápasy o konečné umístění. Každý tým tedy odehrál 8 utkání, kdy jeden zápas trval čtyřicet minut.

„Základní skupinu se nám po kvalitních výkonech podařilo vyhrát a postoupit do čtvrtfinálové skupiny o 1. – 8. místo, zde jsme i přes kvalitní výkon v kvalitním zápase poprvé prohráli se Sigmou Olomou, a museli tak porazit Fomat Martin, abychom si zahráli o medaile,“ začal vystoupení na turnaji komentovat trenér Radim Maloch.

„Nástup jsme měli doslova famózní. Brzy jsme vedli 5:0 a mohli se tedy těšit na nedělní vyvrcholení turnaje. V semifinále jsme narazili na pozdějšího vítěze Viktorii Plzeň. Přílišný respekt ze soupeře v prvních deseti minutách nám prohrál zápas,“ pokrčil rameny kouč Slezanů a pokračoval:

„Jelikož se zbylých 30 minut hrál vyrovnaný zápas, kdy jsme v posledních třech minutách neproměnili dvě gólové šance. Nutno však dodat, že soupeř mohl po deseti minutách klidně vést 3:0.“

V zápase o třetí místo se po vyrovnaném zápase rozhodovalo v dramatickém penaltovém rozstřelu, kdy prvních 13 střelců nezklamalo a brankář Kadlec tu čtrnáctou vychytal, radovali se Slezané ze zisku bronzových medailí.

„Všechny kluky bych chtěl za výkony na turnaji pochválit, třídenní maraton zápasů ve velkém horku zvládli na jedničku. Dále bych rád poděkoval i rodičům, zejména panu Jarošovi a panu Míškovi za veškerý servis pro kluky během turnaje a za neustálé povzbuzování,“ pochvaloval si Radim Maloch.

Výsledky SFC:

Základní skupina:
SFC Opava – FK Banská Bystrica 5:1 (Kubát 2, Pecník, K. Hendrych, Tomíček)
SFC Opava – FK Teplice 2:2 (K. Hendrych, Winkler)
SFC Opava – 1. FC Přerov 8:1 (K. Hendrych 2, Pecník 2, Winkler, Galík, Míška, V. Hendrych)

Čtvrtfinálová skupina:
SFC Opava – Sigma Olomouc 2:3 (Kubát, K. Hendrych)
SFC Opava – Kroměříž 0:0
SFC Opava – Fomat Martin 5:1 (Pecník 2, Vladař, Kubát, K. Hendrych)

Semifinále:
SFC Opava – Viktorie Plzeň 0:1
Zápas o 3. místo:
SFC Opava – Dubnica nad Váhom 1:1, na penalty 7:6 (Pecník)

Celkové pořadí:
1. FC Viktorie Plzeň
2. Sigma Olomouc
3. SFC Opava
4. Dubnica nad Váhom
5. Bohemians 1905
6. Fomat Martin
7. Kroměříž
8. Banská Bystrica
9. Fastav Zlín
10. Podbrezová
11. Prostějov
12. FK Teplice
Horní řada zleva: Radim Maloch (trenér), Patrik Jaroš, Kryštof Hendrych, Daniel Kubát, Alex Zacpal, Jakub Pecník.
Spodní řada zleva: Vít Hendrych, Šimon Tomíček, Tobias Breksa, Eliáš Míška, Tomáš Hejhal, Michael Vladař, Filip Endrych.
Ležící: Matyáš Kadlec
Na fotce chybí: Tobiáš Winkler a Jakub Galík.
sdílet