Hektické období v SFC, pozitivních zpráv je ale daleko více

15. 6. 2018
Redakce

Opava – Příprava na ligu v Městských sadech je v plném proudu. Řeší se posily, licence na ligu a také vyhřívání, s tím související azyl v Brně.

„Rozhodně bych situaci neviděl až tak černě. Věřím, že i otázka vyhřívání se brzy vyřeší,“ říká technický ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan. „Ve spolupráci s městem Opava na tom intenzivně pracujeme, stejně tak jako zvelebování dalšího zázemí,“ podotkl.

Byl vybrán dodavatel nové světelné tabule, v příštím týdnu bude vyhlášeno výběrové řízení na nové ozvučení. „Řekl bych to tak, že dobré zprávy střídají ty špatné. Pozitivních je ale daleko více. Musíme si uvědomit, že Opava není jen áčko. Brzy se například spustí práce na renovaci umělé trávy v Kylešovicích,“ prozradil Jaroslav Rovňan.

Klubu ve čtvrtek byla licenční komisi udělena licence pro nejvyšší soutěž. „Máme licenci Silver na první ligu, což je pro nás hodně důležité. Splnili jsme jak legislativní tak personální i administrativní požadavky licenčního řízení, které probíhalo od měsíce března,“ zvedl prst technický ředitel Slezského FC.

Bohužel jediné, co nevyhovuje, je v tento okamžik stadion. Pracuje se na úpravě zázemí především pro novináře a hráče, které již také nevyhovuje podmínkám licenčního řízení pro udělení Kategorie stadionu 3. Před čtvrtečním tréninkem hráči zkoušeli například nové dresy.

V nejbližších dnech se sejde vedení klubu a bude řešit novou situaci ohledně domácích zápasů na brněnském stadionu kde se odehraje více utkání. Řešit se krom jiného budou vstupenky, permanentky, spolupráce s ČD o přepravě fanoušku a podobně, kdy bude zohledněna nastalá situace. „Všichni napjatě očekáváme středeční los, kdy se dozvíme, s jakými soupeři se utkáme v brněnském exilu,“ řekl Jaroslav Rovňan.

Generální manažer Alois Grussmann v současné době pracuje na posílení kádru. Nováčky jsou Václav Juřena s Janem Řezníčkem. „Zájem máme také o Filipa Twardzika. S Vítkovicemi jednáme o jeho příchodu,“ prozradil generální manažer. K možným odchodům řekl: „Všechny hráče máme pod smlouvami. Jsme ochotni jednat, ale nejsme v pozici, kdybychom museli někoho prodávat. Muselo by se jednat o velmi výhodnou nabídku pro klub, abychom daného hráče pustili.“


sdílet