Zavadil se vrátí do Brna s Opavou: Kluci se tam budou cítit dobře

27. 6. 2018
Redakce

Opava – Stačilo mu pět let, aby se stal legendou brněnské Zbrojovky. Pavel Zavadil se následně přesunul domů do Opavy a Slezskému FC pomohl postoupit mezi elitu. Na startu nové sezony se kvůli výstavbě vyhřívaného trávníku v Městských sadech vrátí zpátky do Brna, kde bude se svými spoluhráči v dočasném azylu.

I když tamní Zbrojovka spadla, prvoligové zápasy z města nezmizí. Několik jich tam totiž odehrají opavští fotbalisté. Pod Špilberkem tak bude možno stále chodit na první ligu a znovu i na Pavla Zavadila. Bez přehánění. Brněnští fanoušci bývalého kapitána Zbrojovky milují a mnozí se na něj určitě půjdou podívat.

„Prožil jsem tam krásných pět. Je to trochu jiné, než kdybychom hráli doma, kde je vynikající atmosféra a my i lidi jsou na stadion zvyklí. Z alternativ, které byly ve hře, mi Brno přijde jako dobrá volba. Je třeba to brát, jak to je. Není to zas až tak daleko. Brno nám může vyhovovat,“ myslí si střední záložník.

Ten se tak může stát pro opavský tým průvodcem pro brněnskou misi. Vždyť stadion v Srbské zná nazpaměť. „Když někdo ze spoluhráčů bude potřebovat, rád mu pomůžu,“ směje se Pavel Zavadil. „Vím, jak to tam vypadá, znám tam každé místo. Myslím, že se tam kluci budou cítit dobře. Brno je navíc krásné město. I když stadion není zrovna v topu, věřím, že se Brňáci na nás přijdou podívat,“ dodává.


Právě jméno Zavadil bude jistě magnetem pro příznivce Zbrojovky. „Pro mě je to malinko výhoda, znám tam spoustu lidí. Budu rád, když dorazí co nejvíc Brňáků. Věřím, že se stadion nějak zaplní a bude slušná atmosféra,“ pokračuje nejzkušenější fotbalista opavského kádru.

Do moravské metropole zavítá i spousta fanoušků Slezského FC. „Z Opavy čekám velkou návštěvu. Je tady po třinácti letech liga, což je fantastické. Teď se na ni musíme připravit, jak nejlépe to půjde,“ nabádá.

„Co vím, měl by být pro fanoušky vypraven i vlak, který návštěvě určitě pomůže. Stadion v Brně je malinko jiný, ale hrálo se mi na něm vždycky dobře. Rychle jsem si na něj zvyknul. Věřím, že to tak budou mít po pár trénincích i kluci. Nachystáme se na to,“ pokračuje čtyřicátník s hustým plnovousem.

FORTUNA:LIGA se blíží, ostrý start je na programu už za necelý měsíc. „Uvidíme, jak to bude vypadat. Suverénně jsme postoupili, i předchozí sezonu jsme byli vysoko. S prvoligovými týmy jsme navíc nikdy nezaostávali, ba naopak jsme je i přehrávali. Musíme se co nejlépe připravit, protože si na nás dají všichni pozor,“ velí Zavadil.


sdílet