Jedeme vyloupit Žižkov

11. 8. 2012
Redakce

Druhá fotbalová liga je tady s dalším kolem. Naši kluci jedou na Žižkov, na půdu soupeře, který ještě loni brázdil prvoligové vody. To ale nemění nic na tom, že bychom chtěli pod televizním vysílačem bodovat.

Viktorka vstoupila do sezony vítězstvím, nicméně klub zasáhla smutná zpráva. Ze světa nečekaně odešel druhého srpna ve věku dvaašedesáti let člen klubového představenstva Jiří Steinbroch. „Chtěli bychom tímto požádat všechny příznivce, tedy i ty opavské, kteří přijdou svůj tým na Žižkov podpoři o slušné chování a fandění v mezích podpory svého týmu. Utkání bude pro náš klub uctěním památky zesnulého člena představenstva Jiřího Steinbrocha,“ obrací se na příznivce Slezského FC tiskový mluvčí Viktorie Žižkov Jiří Fryc.

Pojďme nyní k samotnému zápasu. Trenér Žižkova Roman Nádvorník, který v minulosti úspěšně působil ve Vlašimi a zkušenost má i s první ligou z Příbrami, má k dispozici silný kádr. Mezi opory se řadí například Daniel Bartl, syn bývalého kapitána opavského Kaučuku Jiřího Bartla, dále exbaníkovský stoper Pavel Besta. Řadou zkušeností oplývá Marcel Šťastný, v záloze patří ke klíčovým postavám Martin Kotyza a exhlučínský rychlík Lukáš Bartošák, v útoku se Žižkovští opírají o Surynka s Kalodem. „Žižkov má kádr, který bude hrát o postup. My ale chceme v Praze bodovat,“ podotkl trenér Slezského FC Opava Josef Mazura.

Výprava Slezského FC vyráží do hlavního města v sobotu odpoledne a v autobuse budou chybět zranění Zdeněk Partyš s Lubošem Horkou. „Zcela v pořádku není Matěj Hrabina, jinak by se ale naše sestavě měnit neměla,“ přiznal kouč. „Chceme si spravit chuť po sobotní remíze s Mostem. Věřím, že tentokrát naše fanoušky potěšíme více,“ uzavřel Josef Mazura.

Utkání na Žižkově začíná v neděli v 10:15. Jeho průběh můžete sledovat na www.onlajny.com.


sdílet