David Vavruška: Takto se hraje o záchranu

23. 3. 2013
Redakce

Trenér Slezského FC zhodnotil utkání se Zlínem, v němž se opavský tým rychle ujal vedení a nakonec i přes inkasovaný gól vybojoval tři body.

„Klíčový byl vstup do utkání, který se nám povedl. Ze Zlína jsme měli velký respekt, v předchozích zápasech se mi jejich tým líbil. Vítězství pro tak kvalitnímu soupeři si vážíme, je pro nás cenné,“ řekl David Vavruška.

K závěru utkání, který si Slezský FC zkomplikoval, trenér Slezského FC řekl: „Na konci to byly zbytečné nervy. Pořád se nemůžu zbavit pocitu, že takový gól můžeme dostat jenom my, bude mě to zajímat na videu. Měli jsme slušné šance na zvýšení vedení a zajištění klidného závěru. Na druhou stranu my víme, že nás nečeká klidný závěr sezóny, tak ten závěr zápasu tomu jen odpovídá. Alespoň nás to stmelí.“

„Po Pardubicích jsem hráče kritizoval, protože to vítězství nám spadlo do klína. Dnes bych jim naopak rád vzkázal, že přesně tak se hraje o záchranu. Od začátku jsme do utkání vstoupili s nasazením a agresivitou, přesně tak to má být,“ dodal David Vavruška.

„V každé soutěži je klíčové zopakovat nějaký výkon. V tabulce vám body hezky naskakují, když vyhrajete třikrát za sebou, a to je to, co nám na podzim nešlo. Vyhráli jsme 3-0 s Varnsdorfem, příští zápas byl propadák. Porazili jsme Táborsko, další zápas se také nepovedl,“ upozornil opavský trenér.

„Nyní jsme udělali šest bodů a poprvé jsme na něco navázali. Kdybychom dnes nevyhráli, tak by ten výsledek z Pardubic vyšel vniveč a byli bychom tam, kde jsme byli,“ řekl trenér Slezského FC.

„Samozřejmě si uvědomujeme, že situace je pořád komplikovaná. Doma máme už jen čtyři utkání. Na druhou stranu se snažím dívat se na to dívat pozitivně, a to tak, že venku můžeme umazávat mínusové body,“ uzavřel svůj komentář k zápasu David Vavruška.


sdílet