Opava to na Boleslav umí, Slezanům ale bude chybět Kayamba

17. 8. 2018
Redakce

Opava – Půjdou opavští fotbalisté v sobotu ve městě škodovek ve šlépějích historie? Pokud ano, nemusíme se ničeho bát. Slezský FC Opava se zatím s Mladou Boleslaví utkal třikrát. Bilance? Dvě vítězství, jedna remíza.

„Víte, jak se to říká, každá série jednou končí. Ale teď vážně. Opavu jsem vedl proti Boleslavi v poháru. Pokud zopakujeme výkon z posledního vzájemného zápasu, budu spokojen,“ svěřil se trenér Slezského FC Opava Roman Skuhravý. Ještě něco málo k bilanci Slezanů se Středočechy. Když byly oba týmy v lize, doma Opavští vyhráli 2:1, venku remizovali 1:1.

Při pohledu na obě soupisky hned najdeme favorita, a tím je Mladá Boleslav. „Vždy mě zajímá herní projev soupeře. Boleslav má šikovné mužstvo. Výborně odpracovala utkání se Slavií, má ale i svá slabá místa, kterých chceme využít. Dělá stejné individuální chyby jako my,“ přiznal kouč SFC a jedním dechem: „Očekávám velkou taktickou bitvu.“

Opava nebude kompletní, vedle dlouhodobě zraněného Jana Žídka bude opět chybět Joel Kayamba. „Mrzí mě, že nemohu hrát. Na začátku týdne jsem dostal injekce s plazmou. Děláme maximum, ať hraji, ale nechceme nic uspěchat. Na Karvinou chci být fit,“ prohlásil Joel Kayamba. Trenér Skuhravý k sestavě řekl: „Sestavu neřeším, ani rozestavení. V této chvíli mě zajímá, jak se připravit na Komličenka a soupeřův rychlý přechod po zisku míče.“

Zajímavostí je, že asistentem Jozefa Webera je bývalý opavský kapitán a také někdejší trenér SFC Jan Baránek. V základní sestavě navíc nastupuje ex-opavský Miroslav Keresteš. Utkání má výkop v sobotu 18. srpna v 17 hodin.


sdílet