Skuhravý vzal šestku na sebe: Teď se ukáže, jak jsme silní

19. 8. 2018
Redakce

Mladá Boleslav – Prohrávali o dvě branky, pak snížili a vyrovnání viselo na vlásku. Jenže místo toho Slezané potřetí inkasovali, a nakonec v Mladé Boleslavi schytali těžký debakl 1:6, což je historicky nejvyšší prohra Slezského FC v první lize. Jak vnímal utkání opavský kouč Roman Skuhravý?

„Málokteré mužstvo by se v situaci, kdy brzy dvakrát inkasuje, zvedlo. Oklepali jsme se, jenže jsme neproměnili dvě velké šance. Naopak jsme dostali třetí branku. Byla to hrozná rána. Nedivím se, že to kluci zabalili. Mrzí mě to, ale není jednoduché se s tím popasovat,“ říká na úvod Skuhravý.

„Celý zápas jde za mnou. Když mužstvo prohraje bitvu, měl by se za něj postavit generál, což jsem já,“ hlásí trenér Slezanů.

„Možná je lepší, že zápas skončil výsledkem 1:6 a ne 1:3, protože když už dostat do držky, tak pořádně. Teď se ukáže, jak jsme silní,“ uvědomuje si kouč Opavy.

Jeho mužstvo potřebuje zabrat, v sobotu hostí na brněnském stadionu Karvinou. Utkání potřebuje Slezský FC nutně zvládnout, nejlépe za tři body.

„Sám jsem zvědavý, co to s námi udělá. Situace není dobrá. Máme jeden bod a hrajeme v azylu. Nejjednodušší, co můžu v tuto chvíli udělat, je sesekat hráče. To ale ode mě nikdo neuslyší, protože jsme tým. Společně prohráváme i vyhráváme,“ pokračuje.

„Když se daří, může klidně trénovat moje manželka. Když se nedaří, ukáže se kvalita týmu a trenéra. Pokud by to takhle mělo pokračovat dál, budu první, kdo z toho vyvodí důsledky,“ doplňuje.

Opavští nejsou v ideálním rozpoložení. Drtivou porážku musí rychle hodit za hlavu. „Vím, že náš tým je silný. Teď se bohužel potýkáme s více problémy, s nimiž se musíme vyrovnat. Jsem poslední, který se vzdá. Věřím, že i kluci, kteří si ligu tvrdě vybojovali, jsou naladěni stejně,“ uzavírá Roman Skuhravý.


sdílet