Potřebujeme vítězství, ví Simerský. Pomůže úterní pohár?

27. 8. 2018
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Brno – Fotbalistům Slezského FC se v nejvyšší soutěži zatím vůbec nedaří. Z úvodních šesti utkání vytěžil pouhý bod, a to je hodně málo. Co s tím? Na to hledal odpovědi opavský obránce Dominik Simerský.

Jak z toho ven, Dominiku?
Těžko říct. Zase jsme dostali tři góly. Hned první byl ze standardky. Stát se to může, ale v takových zápasech právě standardky rozhodují. Pak už jsme to museli otevřít. Herně to nebylo špatné, ale bodově zase za nula.

Inkasované góly se opakují. Pořád dostáváte branky po zbytečných chybách, ztrátách a podobně…
Je to tak, že teď dostáváme góly po chybách. Tentokrát nejprve z rohu, druhý jsme pak dostali z brejku. V lize se to těžko honí. Nemáme takové množství šancí, abychom se zápasem něco udělali.

Proti Karviné jste začali na čtyři obránce, pak jste to stáhli na tři. Žádný velký rozdíl to ale nepřineslo…
Výsledky nejsou o rozestavení. Karviná tady jen bránila, byla třikrát ve vápně a dala tři góly. Zápas jsme měli herně pod kontrolou, ale nedokázali jsme se dostat do takových šancí, abychom jej zvládli.

Po zápase jste chvíli diskutovali s fanoušky. O co šlo?
Opakovali, že nás podporují, což je super. My jim to zatím ale vůbec nevracíme. Budeme se snažit jim to vrátit co nejdřív.

Od čeho je možné se nyní odpíchnout?
Potřebujeme nějaké vítězství. Proti Karviné to herně nebylo úplně špatné, ale výsledek se k tomu nepřidal. V úterý musíme po dobrém výkonu vyhrát a postoupit.

Pohár vám může pomoci, přece jen hrajete na půdě třetiligového Frýdku-Místku…
Ale nebude to jednoduchý zápas. Přistoupíme k němu zodpovědně. Budeme chtít odevzdat dobrý výkon a postoupit.


sdílet