Stadion se zvelebuje. Práce na hřišti i mimo něj zdárně pokračují

31. 8. 2018
Redakce | FOTO: sfc.cz

Opava – Stadion v Městských sadech se chystá na nejvyšší soutěž. Vedle klíčové výstavby vyhřívaného trávníku se ovšem pracuje i na dalším zvelebování opavského svatostánku. Podívejte se na čerstvou fotogalerii z průběhu prací.

Po vyvezení zeminy původního hřiště byl přivezen buldozer, který se ihned pustil do práce. Díky němu dojde k přesnému srovnání základní vrstvy, na níž budou postupně navezeny nové podkladní vrstvy hrací plochy. „Radlice buldozeru je řízena laserovým měřidlem, takže dojde k dokonalému vyspádování základní vrstvy. Práce na novém hřišti tak zdárně pokračují,“ pochvaluje si technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Dalším místem, na kterém se intenzivně pracuje, je světelná tabule. Nejprve došlo k demontáži původní tabule a nyní dojde k vyztužení rámu nosné konstrukce, na níž se zavěsí nová světelná tabule Městského stadionu v Opavě. Z důvodu velké prašnosti při výstavbě hrací plochy došlo k posunutí termínu instalace nové světelné tabule na konec měsíce září.

Fotogalerie z průběhu prací »


Práce probíhají také v útrobách stadionu. Konkrétně se buduje nové presscentrum a pracovní místnosti pro novináře. Pracuje se také na nových podhledech i na obnovení a rekonstrukci sociálního zařízení.

„Vzhledem ke stáří budovy narážíme na drobné problémy jako jsou prorezivělé vodovodní potrubí, poškozené odpadní potrubí, poškozené dešťové svody a další drobné poruchy. Pracovníci společnosti DEMOSAN se ale se všemi problémy zdárně vyrovnávají, a práce tak probíhají bez zdržení,“ doplňuje Jaroslav Rovňan.






sdílet