Zasloužená výhra. Pomůže nám, věří Skuhravý. Uvažoval o konci

2. 9. 2018
Redakce

Brno – Kdyby opavští fotbalisté utkání s Jabloncem nezvládli, už by teď možná Roman Skuhravý nebyl trenérem Slezského FC Opava. Slezané si ale vyšlápli na severočeského favorita a po výhře 2:0 si připsali první tři body v sezoně.

„V první řadě patří velká pochvala hráčům za to, jak zápas odpracovali. Věděli jsme, že potřebujeme eliminovat křídelní hru Jablonce a hráči to splnili do puntíku. Hrozně moc jsme chtěli vyhrát, protože nejsme zvyklí být šest zápasů bez výhry. O to větší radost mám, že se nám to povedlo proti takovému favoritovi,“ zahájil své hodnocení Roman Skuhravý.

„Pro mě je to zasloužené vítězství. Soupeře jsme do žádné šance nepustili a čtyři brejkové situace jsme přetavili v jeden gól. Konečně nám vyšla i standardní situace. V lize je důležité, abychom si jimi mohli pomoct,“ pokračoval.

„Tentokrát byla důležitější pracovitost než bojovnost. Věřím, že výsledek nám do budoucna pomůže. Věřím, že je to ten impulz, který jsme toužebně očekávali. Teď je na nás, jak s ním naložíme,“ dodal.

Opavskou hru skvěle dirigoval středopolař Pavel Zavadil, který se vrátil do základní sestavy. Pavel je jediný zkušený hráč v týmu. Vždy, když nehrál, to bylo kvůli tomu, že jsme cestovali ven. Je to čtyřicetiletý hráč, který si myslí, že může hrát vždycky, a já si to někdy nemyslím. Pro nás je ale hrozně moc důležitý. Chtěl jsem, aby byl precizní v prostoru a společně s Jursou to skvěle plnili. Když k tomu pak Pavel přidá to, co umí geniálně, což je zahrávání standardek, v tu chvíli je pro nás klíčovým hráčem,“ řekl kouč SFC na adresu zkušeného záložníka.

Roman Skuhravý je s Jabloncem úzce spjatý. Motivoval své hráče nějakým extra způsobem? „Po sobotním zápase s Karvinou jsem se dvakrát díval na video a nechápal jsem, co jsme schopni udělat. Hráče jsem samozřejmě motivoval. Řekl jsem, že pokud zápas s Jabloncem nezvládneme, skončím jako trenér Opavy. Hráči mě asi mají rádi a chtějí jako trenéra,“ pousmál se.

Opravdu vše záviselo na duelu se Severočechy? „Šéfové mi řekli, že mě nepustí, ale já jsem byl fakt rozhodnutý. Nemáme možnost moc zasáhnout do kádru. Nemáme finance, abychom koupili hráče za hodně peněz. Cítil jsem to tak, že mužstvo potřebuje impulz. Pořád je to ale mé dítě. Věřím, že naše mužstvo má sílu, aby se i přes ty peripetie zachránilo. Jen mě mrzí, že využíváme vnější motivaci a ne vnitřní,“ uzavřel Roman Skuhravý.


sdílet