Áčko SFC má nového kondičního trenéra. O záchraně nepochybuji, tvrdí Hampel

13. 9. 2018
Redakce

Opava – V zimě se do Slezského FC vrátil coby kondiční trenér mládežnických výběrů, teď se Michal Hampel dočkal povýšení. Stal se totiž novým kondičním trenérem opavského A-mužstva.

„Jsem rád, že jsem tuto šanci dostal. Je to pro mě samozřejmě výzva. Přišel jsem do prvoligového týmu. Kabinu jsem zažil jako hráč a teď jsem se tak trochu do ligy vrátil,“ usmívá se bývalý fotbalista Opavy.

U áčka nahradil dosavadního kondičního trenéra Marka Vinárka. Jak bude vypadat jeho role? „Budu působit pouze u áčka. Samozřejmě po individuální domluvě s trenéry jsem k dispozici také opavské mládeži,“ přibližuje.

Michal Hampel má také trenérskou licenci UEFA B, ale teď bude především k ruce trenérskému týmu Ivana Kopeckého. „Mám zatím jen pozitivní pocity. Přišel nový trenér a na hráčích je vidět, že dosali impulz. Věřím, že díky velké chuti ke hře a práci půjdou jejich výkony nahoru. Vnímám to pozitivně,“ hlásí borec, který kdysi vystřílel Opavě postup mezi elitu.

Jak se společně s týmem těší na návrat do Městských sadů? „Moc. Hrajeme teď v podstatě pořád venku. Už se těším, až budeme zpátky. Pro celé áčko to bude jistě velká vzpruha. Nechci být přehnaně sebevědomý a říkám to s plnou pokorou, ale nepochybuji o tom, že je tady kvalitní a silný tým, který se zachrání,“ dodává Michal Hampel, který v říjnu plánuje dokončit studia na Karlově Univerzitě v Praze.


sdílet