Plzeň ve znamení opavských premiér: Trenér Ivan Kopecký a bílé dresy

14. 9. 2018
Redakce

Opava – Reprezentační přestávka je za námi. FORTUNA:LIGA servíruje o víkendu další menu. Naše Opava míří na západ Čech, kde se postaví úřadujícímu mistrovi z Plzně. Velká premiéra čeká na kouče Ivana Kopeckého. A aby toho nebylo málo, Slezané vyběhnou na trávník v nových bílých dresech.

Jisté je, že v Plzni nemůže hrát Joel Kayamba, který je od minulého týdne hráčem Viktorky a ve slezské metropoli působí v podzimní části formou hostování. „Beru to jako fakt. Joel má své kvality, musíme se s tím vyrovnat. Příležitost ukázat se dostane někdo jiný. Se sestavou nechci předbíhat. V hlavě se mi rýsuje, ale mám i několik otazníků. Uvidíme den před zápasem, jak budou kluci vypadat,“ prozradil opavský trenér Ivan Kopecký.

Výprava s fotbalisty do Plzně odcestovala v pátek před obědem. „Tým má v plánu odpolední trénink na hřišti ve Vejprnicích. Následně se přesune do Plzně, kde má v Parkhotelu Plzeň zařízeno ubytování,“ řekl technický ředitel SFC Jaroslav Rovňan.

Tým trenéra Pavla Vrby je velkým favoritem. „Ale jedeme s cílem Plzeň co nejvíce potrápit. Každý bodový zisk by byl pro nás úspěchem, ale i dobrá hra, od které se chceme odrazit. Uvidíme, co z toho vznikne. Všichni se těšíme,“ zdůraznil kouč Kopecký.

Největší zbraní Viktorie je momentálně útočník Michael Krmenčík. „Když jsem začal trénovat v Čáslavi, měl jsem ho v kádru. Tehdy šlo o mladého, nezkušeného fotbalistu,“ pronesl opavský kouč. „Jeho kvality jsou známy, ale Plzeň, to není jen Krmenčík. Bude to o našem výkonu a našem sebevědomí,“ konstatoval.

Opava půjde do sobotního utkání ve třetí barevné kombinaci dresů. Poprvé tak nastoupí v nových bílých dresech. „Symbolizují Bílou Opavu. Povedly se,“ řekl pyšně Jaroslav Rovňan s tím, že červené prvky v kombinaci s bílou znázorňují také barvy města.

Zápas v Plzni začíná v sobotu 15. září od 19 hodin.


sdílet