Kopecký: Prohra bolí, ale máme se od čeho odrazit. Mužstvo je zdravé

16. 9. 2018
Redakce | FOTO: Deník

Plzeň – Mohl mít premiéru v nejvyšší soutěži na opavské lavičce jak hrom. Vždyť mužstvo pod vedením nového trenéra Ivana Kopeckého se rvalo o úspěšný výsledek na půdě plzeňských mistrů. Nakonec smolně padlo po penaltě v závěru. Jak duel viděl opavský kouč Ivan Kopecký?

„Prohrát takovým gólem čtyři minuty před koncem z penalty není nic příjemného. Své hráče ale musím pochválit za to, jak k utkání přistoupili. Plnili pokyny, které jsme si řekli. Měli jsme velkou šanci, kdy Kozáčik vychytal Kuzmanoviće,“ zdůrazňuje Ivan Kopecký.

„Soupeř měl v první i druhé půli herní převahu, ale s tím jsme počítali. Ve většině zápasů se to tady děje. Spoléhali jsme na dobrou organizaci v defenzivě a rychlé brejky. Máme se od čeho odrazit,“ doplňuje.

Rozuzlení zápasu přišlo v samotném závěru. Nejprve se trefil Krmenčík, jenže rozhodčí jeho trefu pro ofsajd neuznali. Pak hlavní sudí Berka po poradě u videa odpískal penaltu po ruce Zapalače a Hrošovský trefil výhru Plzně. „Byl jsem pěkně zpocený. (usmívá se) Cítíte bezmoc. Nikdo na hřišti tu situaci prakticky neviděl. Nálada v kabině je pochmurná, ale hráči se nemají za co stydět. Teď se musíme připravit na další utkání,“ velí nový trenér Slezského FC.

Opavští sice sahali po bodu, ale vyrovnat nedokázali a do Slezska se vrátili s prázdnou. „Dokud nepískne rozhodčí, může se stát cokoliv. Věřil jsem, že to ukopeme. Pokud ale penalta byla, tu situaci jsem totiž neviděl, nedá se s tím nic dělat. Bylo to smolné. Bolí to,“ přiznává. „Hráči zápas ale odpracovali. Teď nás čekají soupeři s jinou kvalitou, než má Plzeň. Budeme muset více tvořit hru a podobně, je co zlepšovat,“ pokračuje Kopecký.

Přemýšlí nad změnami v sestavě? „Směrem k dalšímu utkání se může stát cokoliv. Uvidíme v průběhu týdne. Čeká nás i jiný soupeř. Je možné, že změny přijdou,“ připouští Kopecký. „V Opavě je zdravé mužstvo, charakterově jsou tu velmi dobří kluci. Se současnou situací chtějí něco udělat. Věřím, že se budeme postupnými krůčky zvedat a projeví se to na bodovém zisku,“ uzavírá opavský kouč.


sdílet