Opava míří na Slovácko. Musíme se soustředit sami na sebe, ví Kopecký

28. 9. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Navázat na tříbodový zisk proti Teplicím má v sobotu v plánu nováček FORTUNA:LIGY z Opavy. Slezané míří do Uherského Hradiště, kde je čeká domácí Slovácko.

Zápas na Městském stadionu Miroslava Valenty nabídne souboj dvou sousedů v tabulce. Domácí tým má na kontě o dva body více než ligový nováček. Svěřencům trenéra Korduly se v poslední době nedaří, na kontě mají čtyři porážky v lize za sebou. Chuť si trošku spravili vítězstvím 5:0 v MOL Cupu nad třetiligovým Radotínem.

„Když pomineme pohár, poslední duely se jim nepovedli, ale my nesmíme nic podcenit,“ uvědomuje si trenér Opavy Ivan Kopecký, který k zápasu s týmem vyráží o den dříve. Byť Uherské Hradiště je vzdáleno dvě hodiny od slezské metropole. „Nechceme nic podcenit, do Brna jsme před Teplicemi také jeli o den dříve a ukázalo se to jako správný tah,“ vysvětloval kouč Slezského FC.

Hru sobotního soupeře má opavský stratég dobře načtenou. „Mají zajímavé hráče a kvalitu v útočné fázi. Víme o jejich přednostech a nedostatcích. My se ale hlavně musíme soustředit sami na sebe,“ zvedl prst Ivan Kopecký a pokračoval: „Musíme herně navázat na naše předchozí dva zápasy, které nebyly špatné. Ten proti Teplicím nám vyšel i výsledkově.“

K případným změnám v sestavě, trenér poznamenal: „Nějaké myšlenky v hlavě jsou, ale uvidíme.“

Zápas v Uherském Hradišti má výkop v sobotu od 17 hodin.


sdílet