Ivan Kopecký: Co si řekneme, to platí. Fanoušci byli úžasní

30. 9. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Uherské Hradiště – Převzal Slezský FC v rozjeté sezoně a zatím si vede znamenitě. Ze tří zápasů pod vedením Ivana Kopeckého urvali opavští fotbalisté šest bodů. V sobotu vyhráli v Uherském Hradišti 2:0. „Pro mě to bylo první vítězství nad Slováckem. S Jihlavou jsem s nimi jako trenér doma remizoval a tady prohrál,“ přiznává trenér Opavy.

„Věděli jsme, v jaké situaci se Slovácko nachází. Byli jsme připraveni na tlak soupeře. Naši hráči celé utkání odpracovali s velkou zodpovědností. Splnili úkoly, které jsme si řekli,“ pochvaluje si Ivan Kopecký.

„V prvním poločase nám zatrnulo při dvou rychlých brejcích soupeře, které jsme přežili. To bylo důležité. Podařilo se nám jít do vedení po standardní situaci, které jsme věnovali čtvrteční trénink. Jsem rád, že se nám z ní podařilo skórovat,“ pokračuje.

Po změně stran mělo Slovácko více ze hry, jenže s jeho nákopy si Opavští víceméně dokázali poradit. „Chtěli jsme dál hrát aktivně, abychom soupeře nepustili do kombinace, což se nám dařilo. Slovácko spoléhalo na nakopávané balony na útočníka Kuchtu, ale souboje jsme vyhrávali. Měli jsme i ztráty, které jsme ubránili. Podařilo se nám z brejku dát v závěru zápasu důležitou druhou branku, která měla velký vliv na naše vítězství,“ připomíná kouč Slezanů.

Pod opavským kotlem se před koncem utkání strhla menší rozmíška. „Strkanice pramenila z toho, že domácí v závěru trochu ztráceli nervy. Nevím ale, co se tam přesně stalo,“ podotýká Kopecký.

Ze základní sestavy Slezského FC vypadl Joel Kayamba. Proč? „Měl menší zdravotní problémy, proto nehrál. Na hřiště šel po dohodě. David Puškáč ho ale zastoupil dobře. Svou roli splnil na sto procent,“ vysvětluje opavský trenér, jehož jméno po zápase skandoval zaplněný sektor opavských příznivců. „Naši fanoušci jsou naprosto úžasní. Jsem rád, že jsme se jim mohli za podporu odměnit třemi body,“ usmívá se Ivan Kopecký.

Tým převzal po konci Romana Skuhravého a na první body sahal už na půdě mistrovské Plzně, kde Opavští prohráli po penaltě v závěru. Pak ale Slezané přehráli Teplice a na Slovácku zapsali druhou výhru v řadě. „Nechci hodnotit, co bylo před mým příchodem. Těší mě, že co si řekneme v kabině, to platí. Vidím tady obdivuhodně zdravý kádr,“ uzavírá.


sdílet