Opava se chystá na Klokany, plánuje prodloužit vítěznou sérii

5. 10. 2018
Redakce

Opava – Slezský FC má před sebou rozlučku s brněnským azylem. Opavské fotbalisty čeká v neděli 7. října od patnácti hodin pražská Bohemka. Trenér Ivan Kopecký by rád navázal na předchozí dva duely, ve kterých byl jeho tým stoprocentní.

„Poslední zápasy se nám povedly. Kluci už ale dobře zvládli i utkání s Jabloncem. Nicméně o žádném uklidnění nemůže být řeč. Na neděli jsme plně koncentrovaní. Chceme uspět,“ podotkl trenér Slezského FC Opava Ivan Kopecký. „Na tréninku je cítit, že se kluci chtějí rvát. V týmu panuje dobrá atmosféra. Teď je na nás, abychom to přenesli do zápasu,“ poznamenal kouč Opavy.

Hráči Bohemians si v dosavadních deseti utkáních ligy třikrát sáhli na vítězství, uhráli stejný počet remíz a ve čtyřech případech odešli poraženi. V tabulce jim patří desátá příčka a dvanáct bodů, což je o dva více než má aktuálně Opava. „Budeme hrát s nepříjemným a kvalitním soupeřem. Trenér Martin Hašek dokáže tým dobře připravit na jednotlivé zápasy,“ řekl Ivan Kopecký.

V týmu je hned několik fotbalistů, kteří v minulosti prošli pražskou Spartou, jako třeba Lukáš Juliš. „Mají dobrý tým s řadou rychlostně dobře vybavených hráčů,“ uvedl trenér na adresu nedělního protivníka. O sestavě Slezského FC už má víceméně jasno. „Těší mě, že máme z čeho vybírat. Vyprázdnila se nám marodka. Sestavu si ale nechám pro sebe,“ pousmál se opavský stratég.

Na otázku, kdy se v áčku objeví litevský záložník Eligijus Jankauskas, Ivan Kopecký odpověděl: „Zatím se sžívá s prostředím, hraje za béčko. Je vidět, že kvalitu má. Chtěli jsme ho zkusit v poháru s Jihlavou, ale bohužel má reprezentační povinnosti.“

Nedělní duel v Brně s Bohemkou má výkop v 15 hodin.

Víkend otců: Vstupy zdarma a dvě soutěže

Utkání 11. kola FORTUNA:LIGY s Bohemians 1905 patří k tradičnímu Víkendu otců. Tátové se svými dětmi do 15 let, kteří zápas s pražským soupeřem navštíví, budou mít vstup zdarma!

K Víkendu otců se připojil také ligový partner CK Alexandria, který do soutěže věnuje atraktivní cenu v podobě poukazu na zájezd v hodnotě 10 tisíc korun.

Soutěž bude po celý víkend probíhat na Instagramu a k účasti stačí na svůj účet umístit rodinnou fotku ze stadionu s hashtagem #dikytato, který se stal tradičním heslem celého projektu.

Slezský FC se kromě vstupu zdarma (viz. výše) do Víkendu otců zapojil také fotosoutěží. Vložte na Instagram fotku, jak fandíte se svou rodinou či otcem na na zápase SFC, označte na snímku oficiální účet SFC a vyhrajte poukaz do fanshopu v hodnotě 1 000 Kč a další ceny!

Soutěž bude probíhat do konce neděle, poté bude vylosován jeden výherce.


sdílet