Zastupitelé schválili prodej majoritního podílu SFC

4. 10. 2018
Redakce

Opava – Zastupitelé statutárního města Opavy na svém mimořádném zastupitelstvu schválili prodej většinového podílu v městské společnosti Slezský fotbalový club Opava, a.s. do rukou společnosti Group Privee & Cie Limited, která podniká v oblasti bankovnictví.

Zasedání odstartovalo v 16 hodin a trvalo takřka do půl desáté večer. Co teď bude budoucí vlastník klubu řešit? „Musím dostát závazkům, které plynou ze smlouvy a přijatého usnesení. Potom se budeme bavit co dál s fotbalem v Opavě,“ říká zástupce investora Martin Groh.

Chystají se personální změny ve vedení společnosti – představenstvu či dozorčí řadě? „Zatím žádné takové změny nejsou na obzoru. Kromě finanční stabilizace A-mužstva bychom se v první řadě chtěli zaměřit na mládež, protože to je nejdůležitější, z čeho zdejší klub vychází. I pro nás je to dost důležitá záležitost vzhledem k investici, kterou děláme, protože jde o investici do budoucna,“ vysvětluje prezident banky Group Privee & Cie Limited.

Jednání zastupitelstva se zúčastnili také mnozí fanoušci Slezského FC Opava. Pro ty má Martin Groh jasný vzkaz: „Fotbal zůstane v takové podobě, v jaké je. Nikdo se nemusí ničeho obávat. Jak už jsem naznačil, máme zájem o minimálně desetiletý horizont. Chceme dostat klub co nejvýš to půjde.“

„Jsme zahraniční společnost, máme zahraniční partnery a ti mají zájem se zviditelnit nejen v Česku, ale hlavně v zahraničí,“ dodává na závěr Martin Groh.


sdílet