Makali jsme, co to šlo, tvrdí Grussmann. Fanoušky žádá o shovívavost

12. 10. 2018
Redakce

Opava – Pořádně hektické týdny prožil v létě Slezský FC Opava. Klub se po třinácti letech vrátil do nejvyšší soutěže, na kterou musel patřičně připravit i stadion v Městských sadech.

Aby opavští fotbalisté mohli hrát zápasy nejvyšší soutěže na svém stadionu, muselo dojít ke splnění řady nutných podmínek. Tou nejvýraznější byla výstavba vyhřívaného trávníku, která si vyžádala svůj čas.

„Proto jsme museli sehrát šest utkání v brněnském azylu. Pro nás, hráče ani fanoušky to nebyla jednoduchá situace, ale společně jsme ji zvládli,“ oddechl si generální manažer Slezského FC Opava Alois Grussmann. „Děkujeme všem našim fanouškům, kteří nás do Brna jezdili podporovat. Velmi si toho vážíme. Stejně tak patří velký dík i Zbrojovce a městu Brnu za to, že nám vyšli vstříc a umožnili nám hrát na stadionu v Brně,“ dodává.

V Městských sadech se vybudoval systém vyhřívání a zhruba před týdnem byl položen také nový trávník, který byl vypěstován v Nahořanech. Nyní probíhá výstavba kotelny. Stadion se nově může pochlubit zbrusu novou LED obrazovkou, jež nahradila stávající světelnou tabuli. Kompletně vyměněno bylo i ozvučení. Zcela nově bylo vybudováno press centrum a tisková místnost pro zástupce médií. Zkrátka v Městských sadech se pořádně máklo.

„Rád bych všem poděkoval za práci a úsilí, které věnovali zvelebování našeho stadionu. Ať už jde v první řadě o realizaci vyhřívaného trávníku, ale i další dílčí úpravy. Děkujeme společnostem Philipp sportovní trávníky, DEMOSAN Ostrava a FEMONT Opava. Vyzdvihnout musím i nasazení Jardy Rovňana, který na všechny práce kolem stadionu pečlivě dohlížel,“ pokračuje Grussmann.

„Makali jsme, co to šlo. Na stadionu se pracovalo často i do noci. Snažili jsme se, aby se v Opavě mohlo hrát co nejdřív. Jsme rádi, že s Jihlavou už můžeme hrát doma. Na stadionu se pracovalo do poslední chvíle před utkáním s Jihlavou, proto prosím o shovívavost, pokud na stadionu nebude vše podle představ fanoušků. Na ligové utkání s Příbramí už bude stadion kompletně připraven,“ slibuje Alois Grussmann.


sdílet