Jakub Janetzký bude reprezentovat ČR na turnaji v Madridu

2. 4. 2013
Redakce

Ofenzivní hráč opavské šestnáctky Jakub Janetzký byl za své výkony odměněn nominací do reprezentace České republiky. S výběrem trenéra Aleše Čvančary se podívá do Madridu.

Reprezentace České republiky do 16 let se v hlavním městě Španělska zúčastní silně obsazeného turnaje UEFA Development. Ve dnech 13. až 16. dubna se střetne s týmy Francie, Španělska a Itálie.

Trenér SFC Opava U16 Radomír Hlaváč k této zprávě dodal: „Jakub má z nominace samozřejmě velkou radost. Když nepočítáme zápas na Slovensku, tak je to jeho první výjezd s reprezentací do zahraničí a hned na turnaj, kde si zahraje proti takovým silným týmům. Všichni v klubu mu přejeme, aby na turnaji předvedl co nejlepší výkon.“

Na adresu svého svěřence trenér opavské šestnáctky řekl: „Jakub svůj přechod z žákovské do dorostenecké kategorie zvládá velmi dobře. Dokazuje to i fakt, že po účasti v krajských žákovských výběrech je pravidelně nominován do celorepublikové reprezentace U16, kde je konkurence daleko větší. Za tento tým odehrál už čtyři utkání.“

„Ke svému talentu přidává velkou píli a pracovitost a mně jako trenérovi se s ním pracuje velmi dobře. Na tréninku je na něm vidět touha zlepšovat se ve všech činnostech. Myslím si, že si uvědomuje míru svého talentu a ví, čeho může ve fotbale dosáhnout,“ zdůraznil Radomír Hlaváč.

Nominace České republiky U16

Černý Václav (1. FK Příbram), Čmelík Vojtěch (AC Sparta Praha), Floder Jiří (Zbrojovka Brno), Jakab Josef (SK Slavia Praha), Janetzký Jakub (SFC Opava), Januška Jiří (1. FK Příbram), Kožíšek Dominik (Viktoria Plzeň), Laňka Denis (FK Teplice), Luhový Jakub (Viktoria Plzeň), Macek Roman (Fastav Zlín), Mihálik Ondřej (Baumit Jablonec), Průcha Petr (Viktoria Plzeň), Pulkrab Matěj (AC Sparta Praha), Písačka Matyáš (SK Slavia Praha), Šimůnek Jakub (SK Slavia Praha), Teršl Jakub (Viktoria Plzeň), Trubač Daniel (Hradec Králové), Weisner Tomáš (AC Sparta Praha), Záleský David (Zbrojovka Brno), Žárský Jan (SK Slavia Praha)

Zápasy českého týmu v Madridu

13. 4. v 11:00: Francie
14. 4. v 18:45: Španělsko
16. 4. v 11:00: Itálie


sdílet