Slezský FC se připojuje k oslavám výročí 100 let od založení Československa

25. 10. 2018
Redakce

Opava – 13. kolo FORTUNA:LIGY se ponese ve slavnostním duchu. Kluby české nejvyšší fotbalové v soutěže včetně Slezského FC Opava si totiž připomenou výročí 100 let od založení Československa.

Před výkopem sobotního duelu s Příbramí se bude hrát státní hymna a do slavnostního hávu se zahalí také hřiště. Rohové praporky budou mít podobu státní vlajky, členové realizačních týmů na hrudi ponesou stužku s trikolorou a národní barvy ponesou na pásce kapitáni obou mužstev.

Kapitánské pásky zároveň poslouží dobré věci. „Po skončení všech zápasů obou nejvyšších soutěží zařadíme kapitánské pásky podepsané od hráčů do aukce, jejíž výtěžek poputuje na náš nadační fond Zelený život, jehož cílem je podpora fotbalistů a fotbalistek, kteří vyrůstají ve ztížených sociálních a ekonomických podmínkách,“ vysvětluje ředitel komunikace LFA Štěpán Hanuš.

Pro Slezský FC je ctí, že se může připojit k oslavám stoletého výročí od založení Československa. „Chtěli bychom vyzvat fanoušky, aby se k námi přidali a na oblečení si připnuli stužky s trikolorou. Na stadion si samozřejmě mohou přinést i státní vlajky a vyvěsit je. Rádi bychom společně ukázali národní hrdost,“ hlásí technický ředitel SFC Jaroslav Rovňan.

Utkání s Příbramí má výkop na programu v sobotu 27. října v 15 hodin. Stadion otevírá své brány klasicky o hodinu dřív.


sdílet