Opavská dvanáctka se kvalifikovala na Ondrášovku

26. 10. 2018
Redakce

Opava – Malí fotbalisté opavské dvanáctky za sebou mají úspěšnou kvalifikací na závěrečný turnaj Ondrášovka Cupu, který je považován za neoficiální mistrovství republiky. Výběr dvanáctek Slezského FC Opava úspěšně zvládl kvalifikační podnik ve Frýdku-Místku.

„Gratuluji klukům k postupu,“ řekl úvodem opavský trenér Jan Hruška mladší a následně se více rozpovídal: „Postup je odměnou za to, jak poctivě už dlouhodobě pracují a zlepšují se. Troufám si říct, že jsme byli nejfotbalovějším družstvem ze všech. Kluky hodně mrzela porážka s Vitkovicemi, protože ten zápas jsme měli obrovskou smůlu v koncovce. Prostě jsme nedali gól, hloupě jsme inkasovali a za těch dvacet minut hrací doby jsme s tím nestihli nic udělat.“

Ambiciózní trenér byl na svěřence náležitě pyšný. „Všechna ostatní utkání jsme s přehledem zvládli, dokonce jsme mohli vstřelit daleko více branek, protože v koncovce jsme neměli potřebný klid, ale úspěch léčí všechny šrámy. Těšíme se na jaro a na finálový turnaj,“ doplnil Jan Hruška mladší.

Výsledky SFC v kvalifikaci

SFC – Hranice 1:0 (Višňa)
SFC – Karviná 4:0 (Višňa 2, Jančík, Prohászka)
SFC – Vítkovice 0:1
SFC – Třinec 2:0 (Jančík, Binar Bořek)
SFC – Hlučín 2:0 (Haloda, Binar Bořek)
SFC – Frýdek-Místek 2:0 (Andrle, Gebauer)
SFC – Valašské Meziříčí 3:0 (Klimeš, Višňa, Prohászka)
sdílet