Společné stanovisko SFC a FCB ke slezskému derby

27. 10. 2018
Klub

Opava – Listopadové derby s ostravským Baníkem už se blíží. Vzhledem k nejvyšší rizikovosti utkání byl svolán bezpečnostní štáb za účasti zástupců obou klubů – jak Slezského FC Opava, tak FC Baník Ostrava, dále pak zástupců integrovaného záchranného systému a LFA. Na základě tohoto jednání přichází oba kluby s tímto společným prohlášení směrem k fanouškům.

Všechny zainteresované strany si uvědomují vysoké bezpečnostní riziko tohoto utkání a udělají maximum možného pro snížení všech možných rizik spojených s organizací tohoto zápasu.

Slezský FC Opava na základě žádosti FC Baník Ostrava a doporučení zástupců Policie ČR uvolní pro potřeby hostujících fanoušků část tribuny H o celkové kapacitě 1 009 míst. Jedná se o zhruba 16 % z celkové kapacity Městského stadionu na toto derby, což je výrazně vyšší počet vstupenek, než stanovuje minimální kvóta (5 % z kapacity stadionu).

FC Baník Ostrava garantoval, že bude důrazně apelovat na své příznivce, aby se chovali sportovně a v duchu fair-play. Případné nevhodné chování fanoušků FC Baník Ostrava může v budoucnu ovlivnit kvótu vstupenek jim určenou při vzájemných utkáních. FC Baník Ostrava zároveň zajistí distribuci vstupenek mezi své fanoušky. Distribuce lístků pro fanoušky FC Baník Ostrava bude zahájena prostřednictvím jejich klubu v pondělí 5. listopadu 2018.

Pevně věříme, že toto vstřícné rozhodnutí povede ke zmírnění napjatých vztahů mezi fanoušky obou klubů, a především přispěje ke sportovní atmosféře na Městském stadionu v Opavě při listopadovém slezském derby.

Bližší organizační informace ohledně tohoto utkání budeme postupně uveřejňovat na našich webových stránkách. Už teď ovšem upozorňujeme, že v den zápasu budou přijata mimořádná bezpečnostní opatření.

S pozdravem
Ing. Marek Hájek, předseda představenstva Slezského FC Opava a Ing. Václav Brabec, předseda představenstva FC Baník Ostrava


sdílet