Šrom chytil penaltu, pak chválil Zavadila: Konečně se trefil

28. 10. 2018
Redakce | Foto: Deník / František Géla

Opava – Byl jedním z hrdinů sobotního propršeného odpoledne v Městských sadech. Brankář Slezského FC Vojtěch Šrom za stavu 2:0 chytil nejzkušenějšímu hráči Příbrami Rudolfu Skácelovi penaltu. Nalomení Středočeši pak od Opavy inkasovali další tři branky a odjeli s debaklem.

Ligová premiéra na domácím stadionu tak opavským fotbalistům vyšla skvěle. „Někteří kluci už si hřiště zkusili proti Jihlavě. Na některé to počkalo teď, ale je to úžasné. Zrovna jsme chytili soupeře, se kterým se dá a musí hrát. Nepřijela sem Plzeň. Hráli jsme s nimi otevřenou hru. Napadali jsme je a naše aktivita se nám prostě odměnila,“ říká k vysoké výhře Vojtěch Šrom.

Slezané vedli 2:0, když fantasticky zlikvidoval penaltu Rudolfa Skácela. „Penalta byla zbytečná. Můžeme řešit, zda to byl faul, nebo ne, ale rozhodčí ji pískl. Naštěstí mě konečně něco trefilo, takže za to buďme rádi,“ usmívá se opavský brankář. „Bylo to naslepo,“ dodává.

Poprvé od svého příchodu do Opavy se trefil středopolař Pavel Zavadil. „Konečně dal gól z přímáku,“ směje se Šrom. „Ne, byl to krásný gól. Pro brankáře to byl strašně těžký balon. Hráči byli v náběhu a propadlo to. Bylo to výborně kopnuté,“ chválí nejzkušenějšího fotbalistu SFC.

Opavští si díky výhře 5:0 trochu vylepšili ofenzivní statistiky. „I když jsme nehráli dobře, šance jsme si vypracovali v každém zápase. Tentokrát nám tam spadlo úplně všechno,“ přiznává gólmanská jednička Slezského FC. Po dvou trpkých prohrách dostane vítanou injekci i psychika týmu. „Všichni se teď můžeme plácat po ramenech, ale od pondělí musíme zase začít trénovat a připravovat se na Sigmu Olomouc, protože není na co čekat,“ uvědomuje si Vojtěch Šrom.

A má pravdu. Po duelu na Hané čeká Opavu slezské derby s Baníkem, bitva se Zlínem a pohárový šlágr s pražskou Spartou. „Ono už to pro nás začalo velkým zápasem s Bohemkou, pak s Duklou. Pro nás je teď každý zápas velký. Musíme sbírat body a dostat se co nejdřív ze spodních řad,“ velí zkušený brankář.


sdílet