Snová premiéra Jana Žídka: Můžu být vodítkem pro hráče z nižších soutěží

30. 10. 2018
Redakce | foto: Deník / František Géla

Opava – Kdyby mu někdo před čtyřmi lety řekl, že si zahraje první ligu, asi by mu nevěřil. Jan Žídek se ve třiatřiceti letech dočkal. Proti Příbrami nastoupil ke svému prvnímu ligovému utkání v kariéře. Byl dojatý, v hledišti mu fandili jeho nejbližší. Kluk z Oldřišova si splnil svůj sen.

„Že nastoupím, jsem se dozvěděl teprve ve čtvrtek. Snažil jsem se připravit. S kondicí u mě nikdy problém nebyl, po té stránce jsem si věřil. Chyběla mi zápasová praxe. Myslím si, že jsem to jakžtakž zvládl,“ usmíval se po vítězství 5:0 Jan Žídek.

Před zápasem byl pořádně natěšený, zalila ho i nervozita. „Den před zápasem jsem byl nervózní, v den utkání už ne, což mě překvapilo,“ přiznal třiatřicetiletý fotbalista. Ke své premiéře v nejvyšší soutěži poznamenal: „Ve třiatřiceti letech si zahrát poprvé ligu, je celkem úsměvné. Mohlo by to být takové vodítko pro kluky z nižších soutěží, že se pracovitostí můžete vykopat až do ligy,“ zvážněl důrazný obránce.

Opava odehrála povedené utkání. „Rychlý gól nám pomohl. Co si pamatuji i v minulosti, když jsme šli do vedení hned na začátku, poté jsme dominovali. Uklidnili jsme se a šli za vítězstvím více než Příbram,“ řekl k zápasu.

Hezky na srdci mu bylo, když fanoušci skandovali jeho jméno. „Je to moc příjemné. Hlavně po době, když jsem dlouho nemohl hrát, mě to hodně zahřálo,“ svěřil se Jan Žídek.

V hlavě už má dva nejbližší zápasy. Opava nejdříve jede na Sigmu, pak přivítá Baník. „Derby nemá nikdy favorita. Uděláme všechno pro to, abychom byli v obou duelech úspěšní,“ zakončil opavský srdcař.


sdílet