Bod musíme brát, ale je to škoda, ví Kopecký. V závěru se zpotil

4. 11. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Olomouc – Jeho mužstvo mělo sobotní duel na Andrově stadionu parádně rozehraný. Na půdě Sigmy vedlo 2:0, jenže v závěru první půle snížil Vepřek a krátce před koncem srovnal Nešpor na 2:2. Jak opavský kouč Ivan Kopecký prožíval zápas?

„I když to na začátku vypadalo, že soupeř víc drží míč, první poločas se nám vydařil. Předvedli jsme dvě, tři perfektní akce a po jedné z nich jsme dali gól. Ve druhé Kayambu vychytal Buchta a také třetí šance Smoly byla veliká,“ vypočítává Kopecký.

„Přidali jsme druhý gól a soupeře drželi dál od naší branky. Pak jsme ale dostali kontaktní gól, což jsme nechtěli,“ přiznává trenér Slezského FC.

Pěkná trefa Vepřeka byla pro Hanáky velkou vzpruhou. „Soupeř ve druhém poločase přeskupil řady a vytvořil si velký tlak. Někdy jsme měli i štěstí, ale poctivě jsme bránili. Dobře jsme ubránili standardní situace a na konci mohli dokonce vstřelit vítězný gól,“ zmiňuje brejk, který Žídek zakončil pumelicí do břevna.

Zdálo se, že last-minute únik na branku Sigmy v nastavení mohl skončit lépe. „Je to o herní inteligenci. Když jdete v poslední třetině hřiště tři na jednoho, tak by se to mělo vyřešit. Na druhou stranu stačilo málo a skončilo to v bráně,“ připomíná Ivan Kopecký.

Nejen on prožil emočně hektický závěr utkání. „Divákům se to asi líbilo, ale pro nás trenéry byl závěr náročný na srdíčko. Zpotil jsem se opravdu pěkně, protože jsem viděl, jaký měl soupeř tlak. Myslím, že jsme závěr mohli zahrát lépe. Musím ale ocenit výkon celého týmu, protože bod z Olomouce se počítá,“ chválí opavský tým.

„Mrzí mě, že ztrácíme zápasy v devadesáté minutě, protože je to škoda. Na druhou stranu soupeř si vytvořil tlak i příležitosti. Klidně jsme mohli prohrát. Bod musíme brát,“ dodává na závěr.


sdílet