Jaroslav Svozil ubránil Baroše: Hlavně, že nedal gól

12. 11. 2018
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Měl na svých zádech náročný úkol. Uhlídat baníkovského vůdce Milana Baroše. Ten se sice v úvodu utkání dostal do dvou slibných šancí, ale pak už ho Jaroslav Svozil společně s parťáky z obrany dokázali eliminovat.

Jaké bylo bránit Milana Baroše? „Je to výborný hráč. Umí hrát tělem a má výborný první dotek. Nějakým způsobem jsme si s ním ale poradili. Hlavně nedal gól, což pro nás bylo správně,“ usmívá se Svozil. „Měl sice dvě příležitosti, ale ty jsme přečkali. A pak už jsme ho do ničeho nepustili,“ dodává stoper Slezského FC.

Ve 29. minutě skluzem zastavil právě Milana Baroše, jenže zasáhl jen míč. Nikoliv soupeře. Navzdory tomu vyfasoval žlutou kartu. „Netrefil jsem ho, ale rozhodčí to bohužel viděl jinak. Měl na to dvě, tři vteřiny. Chvíli se na něj zlobit můžu, ale jsme lidi a děláme chyby,“ uvědomuje si Svozil.

Ten si vítězství ve slezském derby nad ostravským sokem považoval. „Byl to spíše boj, ale to se od derby čekalo. Je tady daná rivalita, takže vítězství chutná o to více,“ pokračuje opavský obránce.

Slezané po hodině hry vedli díky parádní hlavičce Tomáše Smoly už 2:0, jenže v závěru přišla komplikace. „Baník snížil ze standardky asi šest minut před koncem. Po gólu se soupeř vždy nadechne, ale ubojovali jsme to. Nákopy, které směřovaly do našeho vápna, jsme ubránili a dovedli zápas do vítězného konce,“ pochvaluje si Jaroslav Svozil.

Opavští v Městských sadech ani jednu nezaváhali. V MOL Cupu vyřadili Jihlavu a po pětigólovém nášupu Příbrami zlomili i rivala z Baníku. „Nechytili jsme začátek soutěže, ale teď jsme doma vyhráli s Příbramí a remizovali jsme na Sigmě. Venkovní body jsme chtěli potvrdit tady s Baníkem, což se nám povedlo. Žádný zápas ale není lehký. Musíme makat dál,“ uzavírá.


sdílet