Pohár je tady! Slezský FC narazí na pražskou Spartu

27. 11. 2018
Redakce

Opava – Soupeř s velkým S se v rámci MOL Cupu představí na našem stadionu. Ve středu opavský tým vyzve pražskou Spartu. Favorit je jasně daný a tím je bezesporu celek z Letné. V lize Opava se sparťany prohrála, ale výkon nebyl špatný. Uvidíme, co nabídne středeční pohár, jehož začátek byl stanoven na 15.45.

Sparťané touží po trofeji, a jelikož v lize na první místo ztrácejí, vede k ní cesta přes domácí pohár. I proto se dá očekávat, že trenér Zdeněk Ščasný nikoho šetřit nebude. Opavský fanoušek se tak může těšit na rumunské hvězdy Stanciua, Chipciua či Nitu.

K dispozici bude i střelec Kanga, mimochodem strůjce opavské porážky na Letné. Defenziva Slezanů si bude muset dát pozor na gólového Tettheha. „Na utkání se těšíme, když hraje v Opavě Sparta, Slavia nebo Plzeň, je to vždy pro všechny fotbalový svátek,“ podotkl záložník SFC Opava Tomáš Jursa. A šance na úspěch? „Doma jsme schopni porazit každého. Na Spartu se těšíme a věříme si,“ pronesl Jursa.

„Nebude to jednoduché utkání, ale uděláme pro úspěch maximum. Věřím, že přijde hodně diváků, kteří budou opět naším dvanáctým hráčem,“ vzhlíží ke středečnímu duelu útočník Tomáš Smola.

„Sparta má ve svém středu několik individualit, tou největší je Stanciu,“ přidal vytáhlý útočník ještě jeden postřeh.

Poklady otevírají hodinu před zápasem

Utkání má výkop ve středu 28. listopadu od 15.45 hodin. Zbylé vstupenky, které se neprodaly během předprodeje, budou k dispozici na pokladnách stadionu. Pokladny otevírají hodinu před začátkem zápasu, tj. ve 14.45.

Mikulášská sbírka se blíží, zapojte se do ní

Před zápasem budete mít možnost připojit se k nadílce pro dětské oddělení Slezské nemocnice, kterou klub připravuje ve spolupráci s primářkou Dagmar Prejdovou. „Jde o tradiční akci, o které už mají lidé povědomí. Znovu bychom chtěli malým pacientům zpříjemnit pobyt v nemocnici. Budeme rádi, když se k nám připojí i fanoušci a před zápasy se Spartou a Slavií přinesou jakékoliv drobné dárečky pro děti,“ řekl sekretář Slezského FC Lumír Sedláček.

„Dětem jistě udělají radost například pastelky, fixy, omalovánky, stavebnice či hry,“ dodává Sedláček s tím, že plyšáky ale příznivci nosit nemají.

Sběrné místo bude připraveno ve fanshopu.


sdílet