Fotbalisté SFC rozdávali radost v nemocnici

4. 12. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Roman Brhel

Opava – Vykouzlené úsměvy, radost prcků, rodičů, sestřiček i lékařů. Opavští fotbalisté rozdávali v úterý radost na dětském oddělení Slezské nemocnice v Opavě. S koši plných dárků od cumlíků, přes hračky, až po omalovánky a pastelky se mezi malými pacienty objevili Lumír Sedláček, Jan Schaffartzik, Matěj Hrabina, Joel Kayamba a Jaroslav Svozil, kteří dětem udělali předčasnou mikulášskou nadílku.

„Jsem moc ráda, že na nás kluci z fotbalu myslí. Těch dárečků je opravdu hodně. Nečekali jsme to, kluci mají dobré srdce,“ pronesla primářka dětského oddělení MUDr. Dagmar Prejdová. „Těší nás, že k nám fotbalisté chodí každým rokem,“ dodala.

K mikulášské nadílce se v klubu zapojili všichni. Od miniškoliček přes ligové áčko až po fanoušky. „Jsme jedna velká rodina. Tahle akce má smysl. Rádi pomůžeme,“ podotkl sekretář klubu Lumír Sedláček, který se této akce před léty účastnil i jako hráč. „Měl s námi dorazit i generální manažer Alois Grussmann, ale omlouvá se. Měl ráno důležité jednání,“ poznamenal Sedláček.

Jednou z kategorií, která se do Mikulášské nadílky výrazně zapojila byla také jedenáctka pod vedením trenérů Marcela Klajmona a Petra Hrdličky. „Velké poděkování patří rodičům a samotným klukům, kteří aktivně pomohli. Nejsme tady jenom kvůli fotbalu, a tak to má být,“ řekl pyšně Marcel Klajmon.

Sbírce výrazně pomohli také opavští příznivci. „Fanouškům moc děkujeme, spousta z nich se k nám připojilo. Vážíme si toho a těšíme se, že se k nám přidají i při dalších podobných akcích v budoucnu,“ doplnil Lumír Sedláček.














sdílet