Jsem rád, že jsem v Opavě, těší Manziu. Chutná mu pivo i řízek

3. 1. 2019
Redakce | FOTO: Jaroslav Rovňan

Opava – Jeden borec původem z Demokratické republiky Kongo Slezský FC opustil, druhý přichází. Do Opavy míří Bidje Manzia, který naposledy působil v olomoucké Sigmě.

„Jsem velmi šťastný, že jsem tady mohl podepsat smlouvu, protože jsme to řešili dlouho. Můžu říct, že jsme se o mém příchodu bavili skoro osm měsíců a jsem rád, že jsme to dotáhli do konce,“ pochvaluje si Bidje Manzia.

Ten v Česku hrával v pražské Dukle, za Sokolov a naposledy v Olomouci. „V Olomouci panovala složitá situace. Nejen pro mě, ale pro celý tým. Každý hráč samozřejmě potřebuje hrát a já jsem se do hry moc nedostal. Teď jsem však v Opavě a moc se těším,“ usmívá se mladý fotbalista.

Informace o Slezském FC mu poskytl i jeho kamarád Joel Kayamba. „Bavil jsem se s ním nebo s Nemanjou Kuzmanovićem. Oba mi doporučili tady jít,“ hlásí. „S Joelem jsme naposledy mluvili ve středu. Poslední věta, kterou mi řekl, byl tahle: Vím, že jsi dobrý fotbalista a můžeš dokázat víc než já,“ prozrazuje.

Česko zasypal sníh, bílo je také v Opavě. „Zima není příjemná, ale už jsem tady skoro pět let, takže to bude v pohodě,“ pokračuje Manzia a občas z angličtiny přeskočí i do češtiny. „Česky mluvím, i když ne úplně dobře,“ přiznává.

A co česká gastronomie? „Chutná mi třeba řízek a brambory nebo bramborový salát. Rád mám i české pivo,“ dodává na závěr.

Očima generálního manažera SFC Aloise Grussmanna:

„Bidje je rychlonohý hráč, který může hrát na více postech. Je využitelný na obou krajích zálohy i coby podhrotový útočník. Měl by vytvořit konkurenci na tyto posty.“


sdílet