Slezský FC zahájil přípravu. Další posily? Chceme kvalitu, říká Kopecký

3. 1. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Fotbalisté Slezského FC odstartovali zimní přípravu. Po krátkém úvodním slovu generálního manažera klubu Aloise Grussmanna se opavský tým přesunul na umělku do Kylešovic, kde absolvoval úvodní trénink.

Tréninkové jednotky se zúčastnili i Bijde Manzia s Bronislavem Stáňou, nové posily SFC. „Kromě Honzy Schaffartzika, který podstoupil artroskopii kolene a Puškáče, jenž je v rekonvalescenci, jsme kompletní. Mám radost, že až na tyto dva hráče jsme jinak zdravotně v pořádku a nikdo další nám nechybí,“ pochvaluje si Ivan Kopecký.

Slezany opustil Joel Kayamba, který už v průběhu podzimu podepsal smlouvu s mistrovskou Plzní. Do nedalekého Baníku odešel srbský útočník Nemanja Kuzmanović. „Odešli hráči, kteří pro nás byli směrem dopředu hodně důležití. Přišli ale dva kluci, kteří mají schopnost hrát směrem dopředu a jsou tady i další, kteří nedostávali tolik příležitostí. Věřím, že je společnými silami dokážeme nahradit,“ pokračuje trenér SFC.

A co další posílení? Je v plánu? „S panem Grussmannem se bavíme o určitých postech. Samozřejmě bychom chtěli větší konkurenci na levou stranu. Bavíme se o jistých jménech, ale chceme kvalitu a ne kvantitu. Může se stát, že v průběhu přípravy ještě někdo přijde,“ upřesňuje.

První půlrok v nejvyšší soutěži zvládl Slezský FC se ctí, v tabulce mu patří deváté místo. „Podzim a první čtyři jarní kola, která se v novém formátu sehrála už v podzimní části, se nám vydařily. V žádném případě nechceme usnout na vavřínech. Tabulka je tak vyrovnaná, že se může stát cokoliv. Nemůžeme podcenit žádný detail. Víme, že nás čeká hodně práce,“ dodává Ivan Kopecký.










sdílet