Slezský FC vítá další posilu: Přichází Nizozemec Bernadina

14. 1. 2019
Redakce | FOTO: Jaroslav Rovňan, sfc.cz

Opava – Fotbalisté Slezského FC mezi sebou přivítali novou tvář. Opavský dres bude nově oblékat Endy Opoku Bernadina, který může nastupovat jak v útoku, tak co by podhrotový záložník.

Slezskému FC se podařilo příchod Bernadiny dotáhnout do zdárného konce a třiadvacetiletý borec podepsal v Opavě dlouhodobý kontrakt. Bernadina prošel mládežnickou akademií slavného PSV Eindhoven, v mužské kategorii nastupoval za druholigový Waalwijk.

Pak se přesunul na Slovensko, kde během půlroku v Banské Bystrici zaujal. Během deseti utkání nastřílel sedm branek. Vyhlédla si ho Podbrezová, v jejímž dresu sehrál 78 utkání s bilancí dvanácti vstřelených branek a šesti nahrávek.

„Je to ofenzivní hráč. Zvládá více postů. Teď je na trenérovi, aby mu našel ten nejlepší. Jsme domluveni na delší smlouvě. Ve slovenské lize odehrál dva a půl roku, byl ve výborných číslech. Sice teď nedal góly, ale je perspektivní a chce na sobě pracovat,“ říká na adresu nové posily generální manažer SFC Alois Grussmann.

„Věříme, že prokáže své fotbalově umění. Jsem rád, že je tady. Navíc vytváří konkurenci na další hráče. Může hrát na pozici podhrotového útočníka, dokonce i ve středu zálohy nebo na krajích,“ doplňuje Grussmann.


sdílet