Pořád je na čem pracovat, přiznává Kopecký před startem jara

8. 2. 2019
Redakce

Opava – Den D je tady. V sobotu na hřišti patnácté Karviné se pro opavský tým zvedne jarní opona FORTUNA:LIGY. Tým pod vedením trenéra Ivana Kopeckého prožil extrémně krátkou zimní přípravu. Jak na tom jeho družina aktuálně je?

„Poctivě jsme makali, pořád je ale co zlepšovat. Jak na tom skutečně jsme, ukáže až samotná soutěž,“ zvedá prst osmačtyřicetiletý stratég. „Začínáme v Karviné, kde nás čeká těžký boj, ale chceme bodovat,“ má jasno trenér Slezského FC Opava.

Trenére, jde se do jarní části. Jaká byla zimní příprava?
Musím říci, že se nám ze začátku přípravy nevyhnula zranění, proto jsme nemohli odehrát dvojzápasy se Žilinou a Trenčínem. Kluci se ale dali do pořádku. Chtěli jsme, aby vytížení bylo větší. Snažili jsme se zátěž rozdělovat na více hráčů. Až v posledních utkáních přípravného bloku jsme pracovali na vykrystalizovaní základní sestavy.

Spokojen tedy jste?
Vždy to může být lepší, zápasy jsme odehráli na umělé trávě. Kvůli sněhové kalamitě i generálku. Podmínky nebyly ideální, ale jsem rád, že jsme alespoň mohli poslední tréninky absolvovat na našem hlavním hřišti. Nyní se už soustředíme na soutěž. Jsme sice na devátém místě, ale stále se musíme dívat pod sebe.

Jak byste charakterizovat nováčky v kabině?
Není to jednoduché. Měli jsme poměrně krátkou dobu. Manzia zprava je ofenzivní hráč, má předpoklady prosadit se jeden na jednoho. Musíme zapracovat na finální a předfinální fázi. Myslím si, že co se týká charakteru, je velmi dobrý. Endy Opoku alternuje na podhrotu, sžívá se s týmem, je velmi pracovitý. Myslím si, že oba jsou, to co jsme od nich čekali. Teď už je na nich, aby se dostali do herní pohody. Broňa Stáňa je hráč, který může hrát na jedné i druhé straně záložní řady. Má kondiční deficit, na kterém pracuje. To se mi líbí. Věřím, že chuť a motivaci hrát první ligu předvede.

Odešli Kuzmanović, Kayamba, Puškáč. V Karviné navíc nemohou hrát Jursa, Svozil a Schaffartzik. To je asi velký zásah do týmu...
Tihle hráči si na podzim sedli, sestava se ustálila. Kluci se dobře doplňovali. Teď uvidíme, jak se nám podaří navázat na podzimní zápasy v pozměněném složení.

Je možné, že se v Opavě objeví do konce přestupového období nějaký nový hráč?
Bavíme se o tom. V tuto chvíli ale žádné konkrétní tahy nepodnikáme.

Jak to aktuálně vypadá s Tomášem Jursou a Honzou Schaffartzikem?
Tomáše Jursu má v rukách náš kondiční trenér Michal Hampel. Nyní dodělává kondiční stránku, v neděli začíná trénovat s týmem. Honza Schaffartzik už trénuje s námi, za béčko má odehraný poločas. Nyní ho čeká další start za rezervní tým. Během týdne, dvou by měl být připraven na sto procent.

V přípravě mile překvapil mladý Adam Rychlý...
Adam udělal velký krok dopředu. Pomohlo mu hostování ve třetí lize, kde nabral zkušenosti. Je to hráč, který by se v budoucnu mohl zapracovat do ligového kádru a ligu okusit.


sdílet