Šrom vychytal Karvinou. Bod je zlatý, přiznává opavský brankář

10. 2. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Karviná – Opavští fotbalisté na úvod jara remizovali v Karviné 1:1 i díky velmi dobrému výkonu brankáře Vojtěcha Šroma, který zlikvidoval několik solidních šancí karvinského týmu. Inkasoval pouze po trefě Wágnera.

„Za výsledek můžeme být rádi, protože Karviná měla dvě nebo tři gólovky,“ přiznává gólman Slezského FC.

Opava vedla v Karviné 1:0 díky brance Václava Jurečky, jenže hned vzápětí srovnal Wágner. Jak situace vypadala? „Ani nevím, abych pravdu řekl. Měl to hodně za sebou a najednou zpoza něj vyletěl balon. Je to škoda. Když dáme gól, musíme náskok aspoň pět, deset minut udržet. Pak by to bylo jiné utkání. Jsem ale rád, že nás brzké vyrovnání nepoložilo a zápas jsme dohráli na 1:1,“ pokračuje Vojtěch Šrom.

Karvinští mohli v závěru první půle skóre otočit, jenže po velkém závaru nedokázal Čolić dotlačit míč za záda Šroma. „Bylo to na čáře. Je štěstí, že mu to nesedlo a vykutálelo se to na druhou stranu. Jsem za to rád. On tu dorážku asi trochu podcenil,“ myslí si opavský brankář.

Slezané byli vůbec teprve potřetí na přírodní trávě. Mělo to vliv na hru? „Byli jsme dvakrát na trávě v Opavě. Tady to ale tráva úplně nebyla, hřiště nebylo zrovna v topu, ale pro oba týmy to bylo stejné. Balon skáče trochu jinak, nohy tolik nejdou, ale máme bod. Jsme spokojení,“ neskrývá Šrom.

Jak se Slezský FC srovnává s odchody ofenzivních opor Kayamby a Kuzmanoviće? „My to nezměníme. Musíme makat pořád dál. Tentokrát moc nevypadalo, že bychom kombinovali, ale časem se to zlepší a vrátíme se na tu vlnu jako na podzim. Věřím, že budeme zase kombinovat a vyhrávat. Zkrátka hrát pohledný fotbal,“ dodává na závěr Vojtěch Šrom.


sdílet