Jsme rádi, že jsme start zvládli, libuje si Kopecký. Bodu si váží

10. 2. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Karviná – Slibně rozehrané derby měli opavští fotbalisté na půdě Karviné, kde vedli po gólu Jurečky. Brzy ale srovnal domácí střelec Wágner a další branku už diváci neviděli. Slezský FC si tak z půdy nepříjemného soupeře odvezl cenný bod. Jak úvodní jarní duel hodnotil opavský kouč Ivan Kopecký?

„Shrnul bych to jednoduše. Oboustranně šlo o bojovné utkání. Dali jsme krásnou branku, ale pak se stalo to, co se nemělo stát. Hned vzápětí jsme totiž inkasovali. A pak jsme přežili dva momenty, kdy jsme měli štěstí a podržel nás Šrom. Na druhou stranu předtím měl velkou příležitost Honza Žídek. Kdyby dal gól, mohlo to vypadat jinak,“ tuší Ivan Kopecký.

„Po změně stran jsme více kombinovali a soupeř si vytvářel možnosti z rychlých brejků a standardních situací. I my jsme měli několik příležitostí, jenže nedotažených. Oběma týmům chyběl klid ve finální fázi, a proto je remíza zasloužená. Pro nás je to cenný bod, vážíme si ho,“ pochvaluje si opavský kouč.

Ten do základní sestavy nezařadil ani jednu ze zimních posil. „Není to pro ně jednoduché. Jsou u nás krátce a musí si zvyknout na náš způsob hry. Broňa Stáňa musí potrénovat, má drobný kondiční deficit. U Endyho Opoku jde o taktické věci, Manziu na hřišti brzy uvidíme. Pro všechny platí, že vytváří skvělou konkurenci, což je důležité,“ vysvětluje Kopecký.

Velmi dobře si na pozici ofenzivního záložníka vedl Jakub Janetzký. „Využili jsme jeho návratu. Na podzim alternoval s Kuzmanovićem a myslím, že odvedl velmi dobrou práci. Kuba sbírá zkušenosti a coby mladý hráč má velké předpoklady ho nahradit. Joela nahradil Venca Jurečka, který je opavským odchovancem. Jsem rád, že se mu utkání také vydařilo. Musí na sobě ale dál pracovat, aby byl adekvátní náhradou,“ pokračuje trenér Opavy.

Slezský FC neuhlídal domácího střelce Wágnera, který krátce po trefě Jurečky srovnal na konečných 1:1. „Má své přednosti i nedostatky. Naši stopeři mu nedali metr prostoru. Odvedli hodně soubojů a celkové číslo pro ně bude hodně úspěšné. Simerský i Radić si počínali velmi dobře. A to říkám navzdory tomu, že Wágner dal branku, která udržela Karvinou při životě. Nakonec vezeme bod. Jsme rádi, že jsme zvládli start jarní části soutěže. Pomůže nám to do dalších zápasů,“ uzavírá Ivan Kopecký.


sdílet