Remíza je zasloužená. Kluci tam nechali všechno, těší Kopeckého

18. 2. 2019
Redakce

Jablonec – Slezský FC ze dvou náročných bitev na úvod jara vyválčil po dvou remízách dva body. V Jablonci opavský tým dvakrát prohrával, ale vždy dokázal se Severočechy srovnat krok. Jak duel na Střelnici viděl trenér Opavy Ivan Kopecký?

„Do utkání jsme měli dobrý vstup. Dobře jsme kombinovali, ale naše snaha končila před šestnáctkou Jablonce. Pak nás zmrazil první gól, kdy se Řezníček špatně zorientoval a nahrál míč přímo na Vatajelua. Byla to taková polovlastní brána. Dostali jsme se ale zpátky do hry a Janetzký srovnal na 1:1,“ popisuje Ivan Kopecký.

„Po změně stran měl Jablonec mírnou herní převahu, ale vlastní gól byl pro nás ránou do vazu. I díky střídání jsme ale hru oživili a dobře jsme odbránili standardní situace Jablonce. Naše snaha přišla na úrodnou půdu a podařilo se nám vyrovnat,“ těší opavského kouče.

Slezané tedy díky zásahu Smoly v 86. minutě brali bod za remízu 2:2. „Bylo to pro nás zasloužené, protože hráči tam nechali všechno a v některých pasážích jsme vypadali velmi dobře. Klukům musím poděkovat, že i za dvou nepříjemných situací dokázali zvednout hlavu a dotáhli zápas do remízy,“ pokračuje trenér Slezského FC.

Perličkou je, že za první gól Opavy vstřelil Jakub Janetzký, který je kmenovým hráčem Jablonce, a ve Slezsku hostuje. V českých podmínkách přitom nebývá zvykem, že by mohl hostující hráč nastoupit proti mateřskému klubu.

„Před zápasem jsem se o tom bavil s panem Peltou. Říkal, že tomu není nakloněn a Kubu nechá hrát. Je to rarita, ale proč by kluci nemohli hrát? Jde o prospěch fotbalu. Nakonec se to ukázalo jako pozitivní pro nás, ale možná i pro Jablonec, který vidí, jakého má hráče,“ uzavírá Ivan Kopecký.


sdílet