Plzeň doma fikneme, věří Stáňa. V Jablonci za ním tahali vagóny

19. 2. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Jablonec – První soutěžní minuty v opavském dresu si na jablonecké Střelnici střihla zimní posila z nedalekého Baníku Bronislav Stáňa. Na hřišti šel za stavu 1:2, svou rychlostí pořádně větral levou stranu hřiště a přispěl ke konečné remíze 2:2.

„Závěr byl hektický, ale klukům patří velký dík, jak to odmakali. Rvali na krev a za to si vezeme zasloužený bod z Jablonce. Navíc jsme ke konci ještě kousali,“ říká Bronislav Stáňa k nadějně rozehraným brejkům.

Na hřiště se dostal v 75. minutě, kdy nahradil Petra Zapalače. „Měl jsem pokyn oživit hru, aby se nám podařilo dát gól, což se nám povedlo. Jsem za to moc rád,“ usmívá se.

Na levém kraji zálohy předvedl několik rychlých úprků, Jablonečtí mnohdy vůbec nestíhali. „Kluci se mi smáli, když jsem valil sto metrů sprintem, že za mnou kluci tahali vagóny. Nemyslím si, že jsem nějak extra rychlý, i když kluci říkali, že jo. Spíš jsme byl čerstvý. Šel jsem hrát na nějakých patnáct nebo dvacet minut, a když jdete do podobného zápasu, jste zahlcený hned po pěti minutách. Mám toho teď plné kecky, ale jsem rád, že vezeme bod,“ pokračuje Stáňa.

Krátce po jeho příchodu na hřiště se po centru Zavadila prosadil Smola a zařídil vyrovnání na 2:2. Opavským pak svitla šance i na tříbodový zisk. „Věřil jsem tomu. Manzi v jedné situaci dával míč pod sebe, i Tomáš Smola měl šanci. Domácí si ale také vytvořili příležitosti. Myslím si, že bod je zasloužený,“ tvrdí záložník Slezského FC.

Ten v Karviné do hry nezasáhl, v Jablonci zapsal první minuty v opavském dresu a nevedl si špatně. Nepokukuje už po základní sestavě? „Mám tam zkušeného Petra Zapalače, takže je těžké se tam dostat, ale uvidíme. Je to na trenérovi, jak to postaví. My nově příchozí se teď musíme prát o to, abychom trenérovi dokázali, že patříme do sestavy,“ přiznává.

Ze dvou venkovních utkání vytěžili Slezané na úvod jarní části sezony dva body. „Je to slušný start. Teď budeme mít doma Plzeň, kterou fikneme a budeme mít další tři body, takže v pohodě,“ směje se. Stejně jako celý tým se i Bronislav Stáňa těší na jarní domácí premiéru v Městských sadech, kdy opavský tým vyzve v pondělí 25. února od 18 hodin mistrovskou Plzeň.

„Těším se, určitě bude plný dům. I tady za námi přijeli fanoušci. Byli úplně super. Teď jsme si s nimi po zápase tleskali. Je bomba, že za námi jedou takovou dálku. Patří jim velký dík. Doufám, že doma přijde plný stadion, bude pěkné počasí jako tady a proti Plzni urveme tři body,“ věří rychlonohý fotbalista.


sdílet