Měli jsme na víc, tuší Žídek. Kayamba věští Opavě záchranu

26. 2. 2019
Redakce

Opava – Odevzdali maximum, ale zbytečné chyby opavské fotbalisty připravily o lepší výsledek v pondělním duelu s plzeňskými šampiony. V jejich dresu se ve Slezsku ukázal i Joel Kayamba a návrat do Opavy si pochvaloval.

„Udělali jsme dvě chyby u dvou gólů, Plzeň vzadu neudělala žádnou, a proto vyhrála,” myslí si Jan Žídek.

„Řekli jsme si, že chceme hrát i dopředu. Nechtěli jsme pouze zalézt. Teď jsem ale strašně a smutný. Těžko se mi hledají slova, protože jsme určitě měli víc než na prohru,” mrzí kapitána Slezského FC.

Ten na pravé straně hřiště často sváděl náročné souboje s dobře známým šikulou v plzeňském dresu Joelem Kayambou. „Joela dobře znám, vím jak je na tom rychlostně i technicky. Věděl jsem, že si na něj musím dát pozor,” vykládá Žídek.

Jaký je na něj recept? „Mám na něj recept už z tréninků, když jsme tady spolu hráli. Musíte u něj být blízko, protože když dostane prostor, namaže si vás na chleba,” usmívá se. „Nakonec si ale myslím, že jsme to celkem zvládli,” dodává Jan Žídek.

Fanoušci? Velká síla Opavy, přiznává Kayamba

Dočkal se vřelého přivítání, když vstupoval na trávník, i solidního aplausu, když ze hřiště odcházel. Ještě na podzim miláček opavských fanoušků Joel Kayamba se v pondělí představil v barvách úřadujícího českého mistra z Plzně.

„Bylo to pro mě zajímavé utkání, ale snažil jsem se to brát jako každý jiný zápas. Hlavně jsem rád, že to pro nás dobře dopadlo, protože jsem věděl, že na nás bude Opava nachystaná,” svěřil se Kayamba. „Navíc tady byla výborná atmosféra. Jsou tady skvělí fanoušci, je to velká síla Opavy,” doplňuje.

„Něco jsem tady prožil, odehrál jsem toho tady dost. Opava nehrála špatně, bojovala. Trošku mě i bolí, že prohrála, ale věřím, že se zachrání. Když budou kluci tak jako proti nám, určitě v lize zůstane,” nepochybuje plzeňský dravec.


sdílet