Lukáš Pavlíček: Z výhry nad Spartou máme velkou radost

6. 4. 2013
Redakce

Starší dorostenci Slezského FC Opava porazili v utkání dorostenecké ligy čtyřgólovým rozdílem pražskou Spartu.

O všechny branky se postarali defenzivní hráči opavského týmu. Kromě Patrika Dřizgeviče se dvougólovým střelcem stal Lukáš Pavlíček, jenž se stal autorem úvodních dvou tref opavských dorostenců.

„Máme velkou radost, že jsme vyhráli 4:0. A ještě k tomu to bylo nad takovým silným soupeřem, jakým je Sparta,“ řekl Lukáš Pavlíček.

Tento fotbalista má na hřišti převážně defenzivní úkoly. Do prvních tří jarních utkání nastoupil ve středu obrany vedle Radovana Moronga. Od vítězného zápasu s pražskou Slavií nastupuje ve středu zálohy vedle Pavla Macíčka.

„Z osobního hlediska jsem rád, že se mi dnes podařilo vstřelit dvě branky,“ řekl 17letý fotbalista. „První gól byl šťastný, míč mě po přihrávce Petra Uvíry trefil. Druhý gól mi připravil Adam Rolný, naběhl jsem si na zadní tyč a dával hlavou míč k tyči,“ dodal Lukáš Pavlíček.

„Chtěl bych vyzdvihnout výkon celého týmu, který byl skvělý. Snažili jsme se hrát naši hru a nepouštět soupeře do ničeho. Hráli jsme dobře z defenzivy a dařilo se nám také provádět úspěšné protiútoky,“ popsal cestu za úspěchem opavský dorostenec.

„Dnešní vítězství nám určitě dodá sebevědomí, ale musíme zůstat nohama na zemi,“ řekl tento defenzivní fotbalista.

„Takové výkony musíme předvádět pořád. Místo oslav se teď musíme soustředit na další zápas,“ upozornil Lukáš Pavlíček na fakt, že opavští starší dorostenci už ve středu hostí další pražský tým, a to Bohemians Praha 1905.


sdílet