Fotbal hrát umíme, ale musíme se vyvarovat chyb, nabádá Zapalač

4. 3. 2019
Redakce

Teplice – Na Stínadlech poprvé na jaře chyběl v základní sestavě. Do duelu s Teplicemi zasáhl záložník Petr Zapalač od 57. minuty a pořádně větral levou stranu hřiště. Slezané mocně dotahovali náskok Severočechů, sahali po bodu, jenže nakonec si do do Opavy neodvezli ani bod.

Petře, první půle byla ze strany Opavy dost špatná, ale pak jste se rozjeli…
Šlo vidět, že v prvních 35 minutách jsme hráli ustrašeně, nedojížděli jsme souboje. Byli jsme všude pozdě. Teplice hrály daleko lépe. Připadá mi, že začneme hrát až tehdy, když dostaneme gól. Tím, že kluci snížili na 1:2, vstoupili do druhé půle mnohem lépe.

Poločasový výsledek 1:2 byl pro Slezský FC ještě přijatelný, že?
Přesně tak. Důležité bylo, že jsme zůstali v kontaktu. Nakoplo nás to. Ve druhém poločase jsme soupeře mačkali. Šli jsme do rizika. Teplice šly několikrát do brejku, ale nevyužily toho. Když jsme se nadechovali k největšímu náporu, udělali jsme chybu vzadu a Teplice nás potrestaly gólem na 3:1. Pak jsme snížili, na víc už jsme ale neměli sil.

Ve druhém poločase jste domácí celek mačkali, ale spoustu příležitostí jste zahodili…
V hlavách to není dobré, když vidíme, že máme šance, ale neproměňujeme je. Jurec (Václav Jurečka - pozn. red.) šel sám na bránu, balon skákal na čáře. Dokonce jsme dali gól na 3:3, ale prý to byl ofsajd. Nevím, neviděl jsem video. Pro nás může být povzbudivé to, že fotbal hrát umíme. Ukázali jsme to ve druhém poločase a přesně takhle musíme hrát od začátku v každém zápase.

Jaké jste měl pokyny, když jste šel na hřiště?
Abych to oživil a nebál se hrát. Ať chodím do soubojů jeden na jednoho a dávám centry. Snažil jsem se to plnit. Musíme dát hlavy dohromady a uklidnit se, protože se ještě nic neděje, ale teď nás čekají tři, čtyři důležité a zlomové zápasy v sezoně. Začíná to domácím duelem se Slováckem. Musíme vyhrát, uděláme pro to všechno.

Stále vás sráží individuální chyby. Nevyvarovali jste se jich ani tady...
Znovu jsme potvrdili, že si góly dáváme sami.

Co teď s tím?
Nevím, je to takové, že si to říkáme, ale stejně se to stane… Možná je to tím, že kluci chtějí za každou cenu získat míč a konstruktivně rozehrát a nejen nakopávat míče, pak vznikají chyby. Taková je ale liga, tihle hráči nehrají ligu jen tak. Jsou to zkušení borci a každá chyba se trestá, což sami poznáváme. Je potřeba se toho vyvarovat. Od začátku jarní sezony si dáváme většinu gólů sami. Musíme bojovat, jedeme dál.


sdílet