Bod musíme brát, ale měli jsme být odvážnější, ví Kopecký

17. 3. 2019
Redakce | Foto: Deník / František Géla

Praha – Jarní čekání na vítězství se protahuje. Slezský FC se představil na hřišti Bohemians Praha 1905, kde měl zejména ve druhé půli několik slibných příležitostí. Ani jednu z nich všem nedotáhl do gólového konce. Na druhou stranu Opavští poprvé na jaře neinkasovali, a tak z Ďolíčku vezou bod.

„Z mého pohledu to bylo bojovné utkání, které nemělo fotbalovou úroveň. Oba týmy se koncentrovaly na defenzivu a hra dopředu neměla patřičnou kvalitu. V první půli měla Bohemka převahu. Spoléhali jsme na rychlé brejky, ale nedotáhli jsme je do konce,” stýská si kouč Slezského FC.

„Viděli jsme utkání Bohemky v Karviné, kde vyčkávala, a to samé bylo i teď, proto jsme nikam nespěchali. Nechtěli jsme vytvořit soupeři brejkové situaci. Z tohohle pohledu hráči splnili, co jsme si řekli. Chyběla nám ale odvaha. Směrem dopředu to mohlo být kvalitnější,” uvědomuje si Ivan Kopecký.

Ten o přestávce stáhl ze hry nevýrazného Václava Juřenu, kterého na hrotu nahradil se sedmi góly nejlepší střelec Opavy Tomáš Smola. „Poté, co šel na hřiště, se naše hra vepředu zvedla. Měl dvě šance, z nichž hlavně ta hlavička byla velkou příležitostí. Jsem rád, že vezeme bod ze hřiště soupeře, který je na stejné úrovni jako my. V současné chvíli má pro nás každý bod velkou váhu. Musíme se z něj odrazit,” velí.

Do brány opavský trenér poslal Viléma Fendricha, který si tak na jaře poprvé zachytal ligu. „Chtěli jsme s tím něco udělat a dát týmu impulz. Vilda odchytal velmi slušné utkání. Už na podzim se prezentoval slušnými výkony. Po pěti zápasech jsme udělali změnu a jsem rád, že jsme poprvé na jaře neinkasovali,” pochvaluje si.

Slezané v závěru tlačili, po vyloučení Šmída si dokonce zahráli přesilovku. „Tři body nebyly daleko, ale nechci být velkohubý. Bohemka měla v prvním poločase herní převahu. Vytvořila si standardky, střely... Samozřejmě, že zápasy bez výhry v týmu nějakou odezvu mají. Není to jednoduché, ale jsem rád, že na hráčích jde vidět, že s tím chtějí něco udělat,” dodává na závěr Ivan Kopecký.


sdílet